Отборът на Университета на Кънектикът спечели за втора поредна година

...
Отборът на Университета на Кънектикът спечели за втора поредна година
Коментари Харесай

Тимът на Университета на Кънектикът триумфира за втора поредна година в колежанското първенство по баскетбол в САЩ

Отборът на Университета на Кънектикът завоюва за втора поредна година шампионската купа в колежанското състезание по баскетбол, откакто се наложи над Пърдю със 75:60. Така отборът на ЮКон, както е съкратеното име на отбора, става първи, който дублира шампионската си купа от 2007 година насам, като предходното достижение беше на Флорида – 2006 година и 2007 година

Това е шеста купа за отбора, като той е печелил всякога, когато е достигал до финалите, в това число през 1999, 2004, 2011, 2014 и 2023 година. По този индикатор те се изравняват с тима на Северна Каролина, който също има шест шампионски трофеи.

Тристен Нютън вкара 20 точки за ЮКон Хъскис, които завоюваха 12-и следващ мач от т.нар Мартенска полуда – поредност от срещи в колежанското състезание с решителен темперамент за купата. И нито един път не го направиха с по-малко от 13 точки разлика. Освен това, Нютън подаде и 7 асистенции и беше определен за състезател номер 1 на финания шампионат. На финала той надскочи междинните си достижения за сезона, където цифрите му са 14.9 точки и 6.2 подавания на мач.

Макар да разчитаха на офанзивата, доста значима за триумфа и купата се оказа и хубавичко отбрана на Кънектикът. И въпреки да беше третият най-хубав тим в стрелбата от зоната за три точки, Пърдю през днешния ден вкараха една-единствена тройка. Единственият, който съумя да се оправи със отбраната на Кънектикът, беше 220-сантиметровият Зак Еди – състезател на годината в колежанското състезание. Той вкара 37 точки от 25 изстрела от всякаква отдалеченост, а също по този начин събра и 10 битки под кошовете. Това е негов 30-и дабъл-дабъл през сезона.

Освен Кънектикът и Флорида, с следващи трофеи може да се похвали и Дюк Блу Девилс през 1991 и 1992-а година, като това са първите три отбора от същинската династия, която сътвори Джон Уудън с ЮКЛА през 60-те и 70-те години.

Университетът Пърдю стигна дотук една година, откакто стана едвам вторият подложен под номер 1 в историята на Maртенската полуда, изнемощял в първия кръг. Но в последна сметка напуснаха по същия метод, по който пристигнаха - към момента търсят първата купа на NCAA.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР