Отборът на Света ликува с трофея от отборния тенис турнир

...
Отборът на Света ликува с трофея от отборния тенис турнир
Коментари Харесай

Историческа победа в тениса. Ето кой победи Циципас


Отборът на Света ликува с трофея от отборния тенис шампионат Лейвър Къп за първи път в историята на конкуренцията, откакто Франсис Тиафо обърна Стефанос Циципас след 1-6, 7-6 (11), 10-8 за близо един час и 50 минути игра. С триумфа на американеца воденият от Джон Макенроу закупи задатък от 13-8 точки и обезсмисли последния дуел от програмата на сингъл сред Каспер Рууд и Тейлър Фриц.

Циципас стартира стремително срещата и даде единствено гейм на Тиафо в откриващия сет. Първата ракета на Гърция безусловно летеше по корта и не остави шансове на противника. Нещата във втората част обаче се трансформираха и играта се изравни, като в последна сметка се стигна до тайбрек. Той бе изключително трагичен, като Циципас пропусна четири мачбола, до момента в който Тиафо вкара мача в супертайбрек, реализирайки третия си сетбол след няколко страхотни отигравания. В него американецът още веднъж сподели по-здрави нерви и донесе първия трофей на Света в Лейвър Къп в петото издание на съревнованието.
-->
А денят стартира с удобен задатък на Европа, водени от Бьорн Борг. Европейците водеха с 8-4 точки след страхотна игра на завърналия се след повече от два месеца отвън корта Новак Джокович, който завоюва и мача си на сингъл с Тиафо, и двойките в тандем с Матео Беретини. Днес обаче и двамата се провалиха, като първо италианецът загуби двойките дружно с Анди Мъри от Джак Сок и Феликс Оже-Алиасим, а по-късно канадецът спря Джокера, с цел да обърне тотално развоя на събитията в интерес на Света.

Макенроу и компания ликуват с първия си трофей от конкуренцията, откакто отстъпиха поредно в Прага, Чикаго, Женева и Бостън – последното издание с 1-14 точки. Успехът е незабравим и на фона на това, че бе изработен против отбор на Европа, в който личеше „ Голямата четворка “ на тениса – Роджър Федерер, който приключи кариерата си в петък, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри. Догодина Лейвър Къп ще се организира в канадския град Ванкувър. 

По информация на БНР. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР