Отборът на Слован (Братислава) отпадна злощастно от Шампионската лига след

...
Отборът на Слован (Братислава) отпадна злощастно от Шампионската лига след
Коментари Харесай

Божиков пропусна дузпа, Слован е аут от Шампионската лига

Отборът на Слован (Братислава) отпадна злополучно от Шампионската лига след осъществяване на дузпи. Шампионът на Словакия нямаше никакъв шанс в двата си конфликта с черногорския Сутиеска, като направи две равенства с по 1:1. Куриозното е, че и в двата случая Слован повеждаше в резултата, само че допускаше гол в добавеното време. Така се стигна до дузпи, където играчите на Сутиеска демонстрираха по-здрави нерви и завоюваха с 3:2 точни удара, а един от грешниците за тима от Братислава бе българинът Васил Божиков, който не съумя да се разпише от бялата точка.

И двата мача се развиха съвсем по еднакъв сюжет. Точно както и в първата среща, и през днешния ден Слован поведе с гол на Андраж Шпорар, който се разписа в 49-ата минута от близко след пас на Моха.

И когато словаците към този момент допираха крайния триумф, в 93-ата минута те проспаха един корнер, Шофранач бе изтърван и възвърне равенството.

В продълженията не паднаха голове, тъй че се стигна до осъществяване на дузпи. Там шансът още веднъж не бе с гостите, които пропуснаха първите си два удара от бялата точка, вторият от които бе на капитана Васил Божиков. В решаващата пета дузпа за Слован се провали и звездата на отбора Шпорар и по този начин с 3:2 точни изстрела Сутиеска се промъкна напред в шампионата.

В идващия кръг първенецът на Черна гора ще играе против АПОЕЛ (Никозия).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР