Отборът на Севиля си осигури участие в Шампионската лига през

...
Отборът на Севиля си осигури участие в Шампионската лига през
Коментари Харесай

Севиля ще играе в Шампионската лига

Отборът на Севиля си обезпечи присъединяване в Шампионската лига през идващия сезон, откакто направи тъждество 1:1 с Атлетико (Мадрид) като посетител в мач от предпоследния кръг в Ла Лига. 

На стадион " Уанда Метрополитано " централният бранител на домакините Хосе Хименес откри резултата в 30-ата минута, само че пет минути преди края на постоянното време Юсеф Ен-Несири донесе скъпата точка за андалусийците.

По този метод Севиля към този момент има три точки преднина пред градския си противник Бетис и няма по какъв начин да бъде преместен от четвъртата позиция. Това значи, че Реал (Мадрид), Барселона, Атлетико (Мадрид) и Севиля ще играят в Шампионската лига през идващия сезон, до момента в който Бетис и Реал Сосиедад ще вземат участие в Лига Европа, а Виляреал и Атлетик (Билбао) ще си оспорват седмото място, даващо виза за Лигата на конференциите.

Голямата въпросителна в последния кръг ще бъде и кой ще е третият изпадащ през сезона. Алавес и Леванте към този момент изгубиха елитния си статут, а все още Кадис е под чертата с 36 точки, само че под опасността да изпаднат са още Майорка (36), Гранада (37) и Елче (39). В последния кръг Кадис гостува на Алавес, Елче посреща Хетафе, Майорка има аудиенция в Осасуна, а Гранада е хазаин на Еспаньол. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР