Отборът на Панатинайкос се завърна триумфално на европейския баскетболен връх.

...
Отборът на Панатинайкос се завърна триумфално на европейския баскетболен връх.
Коментари Харесай

Панатинайкос грабна Евролигата, след като се справи с Реал Мадрид

Отборът на Панатинайкос се завърна триумфално на европейския баскетболен връх. Гръцкият гранд завоюва седмата в историята си купа от Евролигата, откакто детронира Реал Мадрид с крайното 95:80 (25:36, 24:18, 15:7, 31:19) в огромния край, извършен в “Юбер Арена ” в Берлин. По този метод старши треньорът на “детелините ” Ергин Атаман извърши обещанието си, което даде в четвъртък, а точно - че ще донесе седми трофей на ПАО от най-силния клубен европейски шампионат.
Прочетете още
По този метод " зелените " си заслужиха първи европейски трофей от 2011-а насам, когато и за последно играха край в Евролигата. През последните години Панатинайкос потъна в забвение и в нито един сезон не можа да си обезпечи място най-малко във Финалната четворка, само че с помощта на финансовите средства, които бяха вложени в клуба през предишното лято, тимът се снабди с класни попълнения и закономерно стигна до върха в Европа.

По този метод ПАО излиза еднолично на третото място по брой извоювани титли от Евролигата със седем трофеи. Гърците оставят зад себе си Макаби Тел Авив с шест трофея, до момента в който втори е ЦСКА Москва с осем. Лидер остава Реал Мадрид, който довечера можеше да си обезпечи 12-о отличие от най-силния клубен европейски шампионат.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР