Отборът на Панатинайкос изоставаше с 15 точки в третата четвърт

...
Отборът на Панатинайкос изоставаше с 15 точки в третата четвърт
Коментари Харесай

Панатинайкос възкръсна и нанесе пореден удар на Олимпия

Отборът на Панатинайкос изоставаше с 15 точки в третата четвърт при семейството си на Олимпия Милано, само че все пак съумя да навакса недостига си и да реализира популярен поврат с 90:77 (13:22, 20:20, 19:17, 20:13, 18:5) след продължение над своя противник в дуел от 12-ия кръг на Евролигата. Това е следващ разочароващ резултат за италианците, чиято отрицателна серия доближи осем поредни провали.

Панатинайкос пък реализира четвъртата си поредна победа в Евролигата, като " детелините " заемат десетото място в класирането с баланс от 6-6. Олимпия Милано е на дъното на таблицата с актив от 3-9.

Дори и на старта на последната четвърт гостите от Милано разполагаха с задатък от 10 точки, само че посредством страхотни изяви най-много на Дуейн Бейкън и Парис Лий домакините от Атина съумяха да се съвземат и да възстановят възможностите си за победа. След като Бейкън смъкна дистанцията до две точки при 70:72, баскетболистите на Олимпия пропуснаха два шанса да усилят преднината си, като с панер на Йоргос Папаянис осем секунди преди финалната сирена дуелът влезе в продължение при 72:72. В спомагателните пет минути Бейкън и Лий довършиха противника и донесоха четвъртата поредна победа на ПАО.

Бейкън изригна с 31 точки и 7 битки за триумфа на Панатинайкос, а Лий способства с още 22 точки, 5 асистенции и 4 откраднати топки.

Наз Митру-Лонг приключи с 16 точки за Олимпия Милано. Тимоте Луау-Кабаро вкара 15 точки, а Брандън Дейвис финишира с 13.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР