Отборът на Олимпия Милано измъкна ценен успех с 83:81 (16:22,

...
Отборът на Олимпия Милано измъкна ценен успех с 83:81 (16:22,
Коментари Харесай

Олимпия излъга Байерн и му нанесе четвърта поредна загуба

Отборът на Олимпия Милано измъкна скъп триумф с 83:81 (16:22, 21:21, 26:23, 20:15) при гостуването си на Байерн Мюнхен в среща от програмата на четвъртия кръг в Евролигата. По този метод отборът на Еторе Месина се изкачва до петата позиция във краткотрайното класиране с баланс от 3-1, до момента в който баварците остават на дъното на подреждането без триумф и с четири загуби против името си.

В интерес на истината домакините изпуснаха доста благоприятни условия да завоюват дебютен триумф за сезона, като първия изтърван късмет бе пропиляната двуцифрена преднина в края на втората четвърт, когато тимът на Андреа Тринкиери водеше с 14 точки при 40:26. През второто полувреме домакините дадоха опция на баскетболистите на Олимпия да създадат дуела равносилен и през последната четвърт разликата на таблото в нито един случай не превишаваше три точки в интерес на един от двата тима. 

В последната една минута от постоянното време Байерн на два пъти излизаше напред в резултата, откакто първо тройка на Владимир Лучич донесе задатък от 79:77 на отбора, а по-късно Касиъс Уинстън още веднъж поведе домакините към преднина при 81:79. Гостите от Милано обаче още веднъж стигнаха до задатък посредством тройка на Били Барън за 81:82, след което при оставащи единствено три секунди на таблото Ник Вайлър-Баб от тима на домакините пропусна два наказателни удара и по този метод пропиля и последната опция на домакините да се поздравят с първа победа за сезона.

Николо Мели приключи със 17 точки и 6 битки за триумфа на Олимпия. Брандън Дейвис се разписа с 14 точки, Кевин Пангос финишира с 13 точки и 11 асистенции, а Кайл Хайнс се регистрира с 10 точки и 9 битки.

Касиъс Уинстън завърши с 20 точки и 5 битки за Байерн Мюнхен. Пол Зипсър вкара 13 точки, Андреас Обст наниза 12, а Огниен Ярамаз се отличи с 10 точки и 5 асистенции.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР