Отборът на Олимпик Лион записа очакван и изразителен успех над

...
Отборът на Олимпик Лион записа очакван и изразителен успех над
Коментари Харесай

Петзвезден Лион отвя последния Метц

Отборът на Олимпик Лион записа предстоящ и експресивен триумф над последния в Лига 1 отбор на Метц. Гостите се постановиха с безапелационното 5:0 и резервираха напрежението над Олимпик Марсилия, който ще би трябвало да запише наложителна победа над Монпелие по-късно през днешния ден, с цел да се завърне в челната тройка.

Мачът на стадион „ Сен Симфориен “ стартира по допустимо най-хубавият метод за футболистите на Лион. Гостите поведоха още в първата минута след осъществяване на корнер. Мемфис Депай центрира на главата на Марсело, а той с глава несмущаван от никой, я насочи в мрежата.

Второто попадение за Лион пристигна след нова композиция сред Депай и Марсело. Подаването на Депай още веднъж бе от корнер, само че този път отдясно, а Марсело още веднъж с глава се разписа.

През втората част домакините тотално смъкнаха гарда, а футболистите на Лион се възползваха и вкараха нови три безответни гола. Първо Депай се разписа в 65-ата минута, а единствено три по-късно Бъртранд Траоре повиши на 4:0. Крайният резултат в срещата бе завършен от Мариано Диаз в 86-ата минута след четвърта асистенция на Депай.

След извоюваните три точки Лион се изкачи на третото място във краткотрайното класиране с актив от 63 точки. Една по-малко има Олимпик Марсилия, който е и с мач по-малко. Метц пък е финален с едвам 22 точки от 32 мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР