Отборът на Нефтохимик 2010 (Бургас) направи сериозна крачка към участие

...
Отборът на Нефтохимик 2010 (Бургас) направи сериозна крачка към участие
Коментари Харесай

Теди Салпаров: Взехме добър авантаж

Отборът на Нефтохимик 2010 (Бургас) направи сериозна крачка към присъединяване на полуфиналите в шампионата за Купата на CEV, откакто се наложи над гръцкия първенец Олимпиакос (Пирея) с Тодор Алексиев в състава, с 3:1 гейма в първия 1/4-финален мач от конкуренцията, игран довечера в зала " Младост " в Бургас. Ето мнението на либерото на тима и състезателен шеф на клуба Теодор Салпаров за BGvolleyball.com след огромния триумф:

" Страхотни страсти и задоволство за нас, не мога да ги опиша с думи. Напълнихме залата в Бургас, а публиката ни даде своята поддръжка. За първи път, откогато съм в Бургас ми се случва да играя в толкоз цялостна зала, това ми достави доста огромно наслаждение. А ние от своя страна зарадвахме почитателите с нашата игра. Благодаря на публиката и се уповавам се от тук нататък това да е заразително, и трибуните постоянно да са цялостни за нашите мачове ".

" Бяхме дисциплинирани. Тактически играхме доста добре. С флот сервис успяхме да затрудним тяхното посрещане. Направихме 17 блокади, против 10 за противника, което демонстрира, че сме изпълнили дилемите на треньора. Показахме се като обединен тим. Имахме преимущество от няколко точки и в първия гейм, и можехме даже още по-категорично да затворим мача в наша изгода, само че успеха си е победа и доста сме щастливи. С това демонстрираме, че имаме капацитет. Остава той да бъде развъртян до края на шампионата в Суперлигата и да се борим за шампионската купа ".

" Очаква ни доста тежко посещение в Пирея. Играл съм в залата на Олимпиакос за евротурнирите и знам пред какво се изправяме. Публиката им е невероятна, доста ще е мъчно. Но ще се борим. С тази победа с 3:1 гейма имаме добър авантаж. Въпреки гостуването, преимуществото е на наша страна, тъй като ние ще бъдем по-освободени, а те ще бъдат задължени да се борят със зъби и нокти за " златен " гейм, което въпреки всичко тежи. Надявам се да успеем, тъй като това ще бъде освен огромен триумф да Нефтохимик, само че и за целия български волейбол ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР