Отборът на Манчестър Сити направи нова крачка към спечелване на

...
Отборът на Манчестър Сити направи нова крачка към спечелване на
Коментари Харесай

Манчестър Сити направи важна крачка напред, надушва титлата

Отборът на Манчестър Сити направи нова крачка към продобиване на купата във Висшата лига на Англия. В мач от 35-ия кръг първенците победиха с 2:1 вкъщи Лийдс, който е заплашен от изпадане.

Натискът на " небесносините " беше голям още през цялото време на мача на " Етихад Стейдиъм ". В 17-ата минута Ерлинг Холанд направи пропуск пред вратата на гостите, а по-малко от 120 секунди по-късно Рияд Марез подаде за Илкай Гюндоган, който с шут от наказателното поле даде задатък в интерес на Сити.
-->
В 25-ата минута Холанд направи нов пропуск в наказателното поле на гостите, а Гюндоган осъществя втория си гол в дуела с нов шут след асистенция на Марез.

Четири минути по-късно Уестън МакКени с глава беше покрай това за върне Лийдс в срещата. След почивката мощната игра за отбора от Манчестър продължи и в 62-ата минута гредата спря Ерлинг Холанд от това да осъществя във вратата на гостите.

В 84-ата минута Гюндоган пропусна дузпа, стреляйки в гредата от бялата точка. По-малко от 60 секунди по-късно Родриго се възползва от неточност в отбраната на Сити и със мощен шут понижи изоставането на гостите.

" Небесносините " остават преди всичко в класирането с актив от 82 точки и изпреварват с 4 пункта кандидата за купата Арсенал, който в неделя гостува на Нюкасъл. Лийдс, чийто нов управител Сам Алардайс записа дебют, заема 17-та позиция в класирането с 30 точки.

В друга среща от кръга Тотнъм победи с 1:0 вкъщи Кристъл Палас. Гол на Хари Кейн след подаване на Педро Поро в спомагателното време на първата част обезпечи триумфа в интерес на " шпорите " против столичния съперник. Тотнъм е на шеста позиция в подреждането, до момента в който " орлите " са на 12-то място.

Челси завоюва с 3:1 като посетител против Борнемут и прекъсна серия от шест следващи загуби под управлението на мениджъра Франк Лампард, записал първа победа отпред на лондончани. Конър Галахър, Беноа Бадиашил и Жоао Феликс се разписаха в интерес на " сините ", които са в средата на класирането във Висшата лига. Точен за " черешките " за 1:1 беше Матиас Вина в 21-ата минута.

Челси беше без нито един триумф в девет следващи дуела от всички шампионати.

Преди началото на всички дуели от кръга беше почетена коронацията на Крал Чарлз Трети.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР