Отборът на Манчестър Сити, който само преди няколко дни спечели

...
Отборът на Манчестър Сити, който само преди няколко дни спечели
Коментари Харесай

Висшата лига започва с голямо дерби

Отборът на Манчестър Сити, който единствено преди няколко дни завоюва исторически требъл, стартира следващата отбрана на купата си в Премиър лийг с посещение на първенеца от Чемпиъншип Бърнли, чийто управител е е някогашният капитан на " жителите " Венсан Компани. Тимът на Джосеп Гуардиола има упоритостта да стане първият тим, който печели купата във Висшата лига в четири следващи сезона.

Големият съперник на „ жителите “ за първото място през предишния сезон – Арсенал, пък ще започва новия опит за офанзива на върха в британския хайлайф с домакинство на Нотингам Форест.

Манчестър Юнайтед също има упоритостта да се завърне в борбата за купата, откакто в миналата акция обновеният тим на Ерик загар Хаг прекъсна шестгодишната суша във връзка с трофеите, печелейки „ Карабао Къп “. Клубът евентуално ще има скоро и нови притежатели, тъй че почитателите на „ алените дяволи “ чакат сезона с доста очаквания. Той ще започва с дуел на " Олд Трафорд " против Уулвърхамптън.

Нюкасъл проби в топ 4 и ще играе в Шампионската лига. Постижението е голямо, само че притежателите и мениджърът Еди Хау имат още по-високо цели. В първия си дуел за новия сезон „ свраките “ ще одобряват на " Сейнт Джеймсис Парк " Астън Вила, който приключи на седмо място и ще играе в Лигата на конференциите.

Ливърпул пък направи разочароващ сезон и за първи път от седем години няма да играе в Шампионската лига, откакто приключи на пето място. Юрген Клоп обаче към този момент изрази убеденост, че още през идната акция тимът ще се върне в борбата за купата. Мърсисайдци ще стартират доста стимулирани, а стартът е против Челси, който безусловно се провали през 2022/23, откакто приключи на 12-о място в крайното класиране, макар че новите притежатели похарчиха 600 милиона паунда за селекция. Лошите резултати доведоха до няколко треньорски смени, само че в последна сметка управлението гласоподава доверие на Маурисио Почетино, който би трябвало да върне Челси в борбата за челните места. Срещата сред " сините от Лондон " и мърсисайдци от първия кръг е на " Стамфорд Бридж ".

Брайтън бе сензацията на предишния сезон. Тимът на Де Дзерби игра доста прелестен футбол и си заслужи правото за първи път в историята си да взе участие в евротурнирите. „ Чайките “ стартират с домашен дуел против новака Лутън Таун, който ще играе в Премиър лийг за първи път.

Един от някогашните клубове на Почетино – Тотнъм, също рестартира след разочароващ сезон с нов управител. Това е Анге Постекоглу, чийто дебют във Висшата лига ще бъде в лондонско дерби против Брентфорд, в което " шпорите " ще са посетител.

Друг от новаците – Шефилд Юнайтед, семейства на Кристъл Палас в първия кръг.

Кампанията започва на 12 август и завършва на 19 май 2024 година. Програмата се завръща към естествените си параметри за първи път от много време, защото първо пандемията постановяваше промени, а предишният сезон започва със седмица по-рано поради Световното състезание в Катар. В добавка се връща и паузата в средата на сезона, която ще бъде сред 13-и и 20-и януари 2024 година. От лигата са поели задължения в натоварения график по Коледа и Нова година да няма два кръга с разлика по-малка от 48 часа сред тях.

Ключови дати:

12 август – старт на сезона в Премиър лийг

13-20 януари – зимна пауза

25 февруари – край за „ Карабао Къп “

19 май – край на сезона в Премиър лийг

25 май – край за ФА Къп

1 юни – край на Шампионската лига
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР