Отборът на Макларън се завърна на първото място в официален

...
Отборът на Макларън се завърна на първото място в официален
Коментари Харесай

Алонсо единствен записа време в проваления от снега трети тестов ден във Формула 1

Отборът на Макларън се завърна на първото място в формален тест във Формула 1 за първи път от дълги години. Постижението на Фернандо Алонсо обаче няма никаква стойност, тъй като бе записано от единствения водач, направил цяла обиколка от началото до финала на третия ден от предсезонната подготовка на пистата " Каталуния " край Барселона.

Причината за проваления тестов ден бе снеговалежът и последвалият го пороен дъжд след обяд. Само пет болида въобще се появиха на пистата, само че единствен Алонсо направи бърза обиколка в края, която затвори за едвам 2:18.545 мин. Това достижение е с минута по-бавно от вчерашното най-хубаво на Себастиан Фетел от Ферари.

Основната цел на Макларън бе най-сетне да запишат най-хубаво време за деня, когато видяха, че противниците им нямат желание да рискуват болидите си ненужно. Освен испанската звезда на британците на трасето денем се появиха единствено австралийският водач на Ред Бул Даниел Рикардо, който бе последван от Маркус Ериксон от Заубер, тестовият водач на Уилямс Роберт Кубица и Брендън Хартли от Торо Росо.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР