Отборът на Ливърпул записа една от най-важните си победи през

...
Отборът на Ливърпул записа една от най-важните си победи през
Коментари Харесай

Битката за титлата ще е жестока! Ливърпул подчини Арсенал насред Лондон и се залепи за Ман Сити

Отборът на Ливърпул записа една от най-важните си победи през сезона в борбата за купата във Висшата лига. Тимът на Юрген Клоп стигна до основен триумф в гостуването си на Арсенал с в отсрочен дуел от 27-ия кръг на шампионата, с което се приближи на единствено точка от водача и сегашен първенец Манчестър Сити при еднакъв брой изиграни мачове – по 29.

И двете попадения паднаха през втората част в границите на осем минути. Диого Жота откри в 54-ата, а Роберто Фирмно удвои и оформи крайния резултат в 62-ата минута.

/ /

Гостите започнаха мощно дуела и стигнаха до корнер още с приключването на първата минута. След осъществяването му Жоел Матип игра с глава, само че се получи рикошет и се стигна до нов ъглов удар, от който пък Върджил ван Дайк беше оставен непокрит и нанесе също мощен удар с глава, само че Аарън Рамсдейл плонжира и мазета в нов корнер, след който не последва нова заплаха.

В идващите минути Арсенал опита да владее повече топката, само че по този начин и не можеше да заплаши вратата на Алисон. Единствено в деветата минута Габриел Мартинели нанесе изстрел с глава след малко безредие в наказателното поле на Ливърпул, само че без никакви проблеми за стража на "червените ", които довечера играеха в жълто.

"Артилеристите " проведоха хубава офанзива в 15-ата минута, когато Мартинели и Киърън Тиърни комбинираха добре отляво, а бразилецът нахлу на скорост в наказателното поле и насочи изострен пас, който беше кръстосан от Андрю Робъртсън пред погледа на Александър Лаказет.

В 23-ата минута домакините разиграха последователно, като офанзивата мина от левия на десния фланг, след което се озова в Седрик Соареш, който стреля от отдалеченост, само че неопределено.

Арсенал разиграваше добре на терена и взе контрола върху топката, само че пък отбраната на Ливърпул стоеше плътно не допускаше да бъде сюрпризирана. "Топчиите " опитваха да "отворят " защитата на гостите най-вече с дълги топки към фланговете. В 33-ата минута Гранит Джака нанесе удар, който обаче бе много неакуратен.

До края на полувремето мърсисайдци натиснаха, като в 45-ата минута Трент Александър-Арнолд даде дълъг пас за Садио Мане, който се откскубна от отбраната и напредна към наказателното поле, само че Габриел Магаляеш притича и направи задоволително, с цел да може сенегалецът да не нанесе най-хубавия изстрел и топката отиде над вратата.

✊ A strong first-half from The Arsenal
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР