Отборът на Ливърпул излезе с много остра позиция срещу Асоциацията

...
Отборът на Ливърпул излезе с много остра позиция срещу Асоциацията
Коментари Харесай

Ливърпул с много остра позиция след скандално отменения гол срещу Тотнъм

Отборът на Ливърпул излезе с доста остра позиция против Асоциацията на футболните съдии в Англия (PGMOL) и разгласи, че ще " търси всички разновидности за реакция " след скандално анулирания гол против Тотнъм през уикенда.


В събота " алените " записаха първа загуба за сезона във Висшата лига след провалянето от Тотнъм с 1:2 в Лондон, като отборът на Юрген Клоп приключи срещата с девет играчи. Най-скандалният миг в дуела бе анулираният гол на Диого Жота в средата на първата част, когато страничният рефер алармира за засада, само че повторенията ясно демонстрираха, че такава няма. Въпреки това ВАР удостовери решението, а скоро по-късно Тотнъм повече в резултата. След дуела стана ясно, че съдията на ВАР е мислел, че голът е зачетен и по тази причина е удостоверил решението, само че не се разбра за какво по-късно не е поправил грешката си.

От (PGMOL) публично признаха грешката си и сервираха извинения на Ливърпул, само че това не е задоволително за мърсисайдци. " Ясно е, че не бяха приложени правилно разпоредбите на играта и спортният интегритет бе нарушен. Разбираме напрежението, под което са сложени съдиите, само че това напрежение би трябвало да бъде понижено от ВАР, а не увеличено. Поради това не бе приемливо дребното време, в което да бъде взето вярно решение, както и че нямаше следваща интервенция. Не одобряваме определението за " човешка неточност ", и настояваме за цялостно и транспарантно следствие. Междувременно ние ще разгледаме всички вероятни варианти предвид на очевидната потребност от ескалация и решение ", се споделя в позицията на Ливърпул.

В същото време стана ясно, че единствено 48 часа преди въпросния мач трима от съдиите на мача са водили дуел в Обединените Арабски Емирства, заради което има и апели и за проверка и бистрота на правенето на нарядите за Висшата лига. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР