Отборът на Лил направи огромна крачка към спечелването на титлата

...
Отборът на Лил направи огромна крачка към спечелването на титлата
Коментари Харесай

Лил издържа най-трудния тест по пътя към титлата



Отборът на Лил направи голяма крачка към спечелването на купата във Франция. " Песовете " разгромиха с 3:0 като посетител Ланс и усилиха на 4 точки задатъка си пред Пари Сен Жермен, само че имат и мач повече. До края на сезона Лил ще е хазаин на Сент Етиен и ще гостува на Анже. Ако победи и в двата мача, отборът на Кристоф Галатие сигурно ще победи като първенец.

Бурак Йълмаз още веднъж беше в основата на триумфа. Турският национал откри резултата от дузпа в 4-ата минута, а в 40-ата вкара и втория гол за Лил. Малко преди този момент Клемон Мишлен бе оставил домакините с човек по-малко, откакто си изкара два бързи жълти картона. Всичко завърши с попадението на Джонатан Дейвид в 60-ата минута.

Дербито на Северна Франция не предложи предстоящата конспирация, въпреки че Ланс се показва устойчиво от началото на сезона и заема 6-о място в класирането. Дузпата първоначално беше отсъдена за нарушаване против Джонатан Бамба, а Бурак Йълмаз не сбърка и обезпечи съвършен старт на Лил.

След аления картон на Мишлен домакините рухнаха. Те нямаха съвсем никакви шансове против най-хубавата отбрана в Лига 1, а единствено пет минути, откакто останаха в понижен състав, Йълмаз простреля Жан-Луи Лека с мощен шут от към 25 метра.

Попадението на Джонатан Дейвид след час игра дефинитивно реши мача. Лил е в серия от три следващи победи и 13 срещи без загуба на непознат терен. Следващите два противника на отбора не се борят за нищо и това прави " песовете " още по-изявен любимец за първото място.

В неделя ПСЖ гостува на Рен, а в последните си два мача ще се изправи против Реймс и Брест. Дори да реализират три победи, парижани ще би трябвало да разчитат на неточност на Лил, с цел да защитят купата си.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР