Отборът на Лас Вегас Голдън Найтс, който играе първия си

...
Отборът на Лас Вегас Голдън Найтс, който играе първия си
Коментари Харесай

Лас Вегас продължава да пише история в NHL

Отборът на Лас Вегас Голдън Найтс, който играе първия си сезон в Националната хокейна лига, се класира за финала в Западната конференция, откакто в шестия мач със Сан Хосе се наложи с 3:0 като посетител. По този метод " златните рицари " завоюваха серията с 4:2 победи и станаха едвам третият дебютиращ франчайз, отстранил два тима в плейофите в първия си сезон след Торонто през 1918 година (дебютния сезон на НХЛ) и Сейнт Луис през 1968 година.

Марк-Андре Флюри изигра доста мощен мач на вратата на Лас Вегас, отразявайки 28 удара към мрежата си, а попаденията за спечелилите осъществиха Джонатан Марчесо и Нейтън Шмид през втората третина, както и Коди Ейкин в самия завършек на мача. Във финала на Запад Лас Вегас ще играе с спечелилия от серията сред Нешвил и Уинипег, където канадският отбор води с 3:2 победи. На Изток първият финалист също е явен.

Това е тимът на Тампа Бей, който в профил Бостън след 4:1 победи. В петия мач от серията Тампа се наложи като хазаин с 3:1. Дейвид Крейчи даде преднина на Бостън 48 секунди преди края на срещата, само че с голове на Брейдън Пойнт и Джей Ти Милър в средата на втората третина Тампа направи цялостен поврат.

Антон Стролман оформи крайното 3:1 89 секунди преди финалната сирена, с цел да изпрати " светкавиците " на трети край в конференцията в последните четири сезона. Андрей Василевски изигра отличен мач на вратата на домакините и направи 27 спасявания, до момента в който Туука Раск отрази 19 шайби към мрежата на Бостън. Във финала на Изток Тампа ще играе с спечелилия от двойката Вашингтон - Питсбърг, в която столичани водят с 3:2 победи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР