Отборът на Италия е вторият финалист на европейското първенство по

...
Отборът на Италия е вторият финалист на европейското първенство по
Коментари Харесай

Италия победи Испания в дерби с пет гола и ще спори с Португалия за евротитлата по футбол за юноши до 19 г.

Отборът на Италия е вторият финалист на европейското състезание по футбол за юноши до 19 години. В дуел от полуфиналите на шампионата „ адзурите “ реализираха победа с 3:2 над състава на Испания.

„ Скуадра Адзура “ откри резултата на стадион „ Та Али “ в 52-ата минута, когато Луис Хаса подаде на Самуеле Вигнато в половината на „ Ла Фурия Роха “, нападателят на Италия проби отдясно в пеналтерията на иберииците и стреля мощно по земя диагонално, като стражът Бруно Ирибарне се опита да улови кълбото, само че пропусна и топката влетя в долния десен ъгъл на вратата.

Испания възвърне равенството шест минути по-късно посредством Виктор Барбера, който получи топката в наказателното поле на Италия и макар гъстата плътност на футболисти в „ синьо “, Барбера с техничен фалцов изстрел малко зад точката за осъществяване на дузпа съумя да се разпише в горния ляв ъгъл на вратаря Дадвиде Мастрантонио.

Италия поведе в резултата в 66-ата минута. Изритана топката в половината на „ Ла Рохита “ бе извоювана във въздуха от Алесандро Делавале и тя в следствие стигна до Николо Писили на границата на наказателното поле на Испания, халфът на „ адзурите “ финтира двама противникови бранителя и с техничен изстрел по земя се разписа в долния десен ъгъл на стража Ирибарне.

Четвърт час преди края Йарек Гасиоровски се разписа след добавка и центриране от заобиколен свободен удар в пеналтерията на Италия и по този метод още веднъж изравни.

Крайният резултат оформи Лука Липани в 85-ата минута след асистенция на Хаса.

Така Италия ще спори с за европейската купа в неделя, 16 юли, от 22 часа. Двубоят ще бъде излъчен директно в ефира на Българска национална телевизия 3!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР