Отборът на Италия даде силна заявка за спечелването на европейската

...
Отборът на Италия даде силна заявка за спечелването на европейската
Коментари Харесай

Италия се насочи по шампионски към "Уембли"

Отборът на Италия даде мощна поръчка за спечелването на европейската купа, откакто победи с 2:1 един от огромните съперници за оценката - Белгия, в чакания с максимален интерес 1/4-финал от шампионата.

Така италианците доближават за шести път в историята си до 1/2-финалите на континенталното състезание. Те имат общо три финала до момента (1968, 2000, 2012), от който са печелили единствено първия.

Сега, на Евро 2020, обаче италианците се трансфораха в един от най-сериозните кандидати. На мача в Мюнхен " адзурите " демонстрираха доста по-вдъхновена и разнообразна игра, спрямо 1/8-финала против Австрия. Така бе записан рекорден 32-ти следващ мач без загуба за италианците, които са и в серия от 13 поредни победи.

Още в 13-ата мин. централният защитник на италианците Леонардо Бонучи означи попадение, само че то беше анулирано поради засада. В 31-ата мин. Италия въпреки всичко поведе - Николо Барела бе прецизен след асистенция на Марко Верати. В 44-ата мин. резултатът към този момент бе 2:0, откакто нападателят на " Наполи " Лоренцо Инсиние вкара със яростен отдалечен диагонален удар.

Точно преди почивката Белгия понижи в резултата, откакто получи правото да извърши дузпа. Тя бе отсъдена за нарушаване на Джовани Ди Лоренцо против Жереми Доку. Нарушението бе вкарано от Ромелу Лукаку, който има към този момент четири гола в шампионата. Този обаче му беше и последният, защото белгийците не съумяха да изравнят след почивката, макар чистите положения през Лукаку и Торган Азар.

Италия ще играе във вторник против Испания в 1/2-финал на " Уембли ", само че с играта си довечера футболистите, водени от Роберто Манчини, демонстрираха, че имат всички шансове да продължат и за последния дуел в шампионата - финалът, който също ще се играе на " Уембли ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР