Отборът на Интер за седми път в своята история вдигна

...
Отборът на Интер за седми път в своята история вдигна
Коментари Харесай

Интер не даде шансове на Милан и вдигна Суперкупата на Италия

Отборът на Интер за седми път в своята история подвигна трофея за Суперкупата на Италия, откакто във финала победи градския противник Милан с класическото 3:0.

По този метод " нерадзурите " опазиха триумфа си в конкуренцията от предходната година, а също така се подредиха паралелно до " росонерите " като втория най-успешен тим в историята на тази конкуренция след Ювентус, който е вдигал Суперкупата цели 9 пъти.

Тази вечер на стадион " Кинг Фад " в Саудтиска Арабия момчетата на Симоне Индзаги не оставиха никакви шансове на своя съперник, като още в 10-та минута Федерико Димарко изведе Интер напред в резултата, разписвайки се след чудесно извършена бърза офанзива на " черно-сините ".

В 21-та минута пък Алесандро Бастони пусна дълго подаване към Един Джеко, който овладя, преодоля Сандро Тонали и с безмилостен удар направи резултата 2:0.

Милан стартира да демонстрира по-интересни неща в предни позиции едвам след почивката, само че вместо " росонерите " да се върнат в срещата те получиха трети гол, който реши всичко. В 77-та минута мощно изритана топка стигна до Лаутаро Мартинес, а аржентинецът с елегантно осъществяване преодоля Чиприан Татарушану, с цел да оформи крайното 3:0.

Днешния триумф пък бе по-специален за треньора на Интер Симоне Индзаги, за който това бе четвърта извоювана Суперкупа на Италия. Така, 46-годишният експерт се изравни с Фабио Капело и Марчело Липи, които също имат по четири триумфа в шампионата и до довечера бяха двамата най-успешни наставници в конкуренцията.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР