Отборът на Черно море ще завърши календарната 2023-а година като

...
Отборът на Черно море ще завърши календарната 2023-а година като
Коментари Харесай

Черно море ще зимува на върха в Първа лига след домакинска класика срещу Славия

Отборът на Черно море ще приключи календарната 2023-а година като водач в класирането на родната Първа лига, откакто в среща от 20-ия кръг варненци надиграха с класическото 3:0 вкъщи състава на Славия.

С триумфа " моряците " събраха 45 точки и сигурно не могат да бъдат изместени от върха даже в случай че в утрешния ден ЦСКА завоюва дербито с Лудогорец, защото в единствения си дуел против " алените " дотук през акцията момчетата на Илиан Илиев вкараха гол на непознат терен при равенството 1:1.

Загубата на Славия пък постави завършек на серията отбора от четири следващи мача без проваляне в шампионата и по този начин " белите " остават към този момент на 10-ото място с 21 пункта и до края на сегашния кръг могат да бъдат изместени от там от отборите на Крумовград и Хебър Пазарджик.

В днешната среща на " Тича " обаче футболистите на Златомир Загорчич просто не откриха отговор против Черно море, който поведе в 25-ата минута след акуратен изстрел по земя на Алекс Фернандес от границата на наказателното поле.



Малко преди да изтече първият час игра във Варна още веднъж бразилецът беше прецизен за 2:0, като този път той се възползва от подаване на Пабло Гарсия, напредна с топката и най-после преодоля вратаря Светослав Вуцов, удвоявайки задатъка на своя отбор.

В 69-ата минута още веднъж Фернандес беше в центъра на събитията, асистирайки на Васил Панайотов, който с глава от близко беше прецизен за крайното 3:0.

По този метод Черно море си подсигурява, че за пръв път в историята на отбора ще зимува на първото място в класирането на българския футболен шампионат, откакто през есента варненци записаха 13 победи, 6 равенства и позволиха единствено едно проваляне.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР