Отборът на БУБА Баскетбол спечели градското първенство по 3х3 за

...
Отборът на БУБА Баскетбол спечели градското първенство по 3х3 за
Коментари Харесай

БУБА Баскетбол взе титлата на градското първенство по 3х3 за юноши

Отборът на БУБА Баскетбол завоюва градското състезание по 3х3 за юноши до 17-годишна възраст.

Както бе оповестено, БФБаскетбол, Столична община и " София, Световна столица на спорта " провеждат следващия шампионат " Ърбан Зона ", като основни настоящи лица са момчета, родени през 2006 и 2007 година.

БУБА беше в състав Стоян Ангелов, Иван Димитров, Калоян Мавров и Александър Жилев записа три победи в груповата фаза в първия ден. Днес отборът завоюва четвъртфинала против Спортни гении, а по-късно се наложи и против Миньор в мача за влизане във финала. За купата БУБА пребори втория тим на Септември с 15:7.

Иван Димитров завоюва и купата за най-хубави забивачи.

Третото място остана за Миньор, който победи в драма ЦСКА с 15:14.

Мачовете се организираха в Северен парк в София и заради дъжд - в залата на Локомотив София.

Турнирът имаше наложителен темперамент за присъединяване за всички столични клубове, които имат тимове в тази възрастова група, като една от задачите на шампионата е асортимент на състезатели, които да образуват на народен тим за присъединяване в квалификациите за момчета до 17-годишна възраст за Европейската купа на ФИБА това лято.

Както е известно, всяко присъединяване на състезатели от даден клуб в формален 3х3 шампионат на територията на България носи точки на съответния клуб за присъединяване в националното 3х3 състезание и съответното в допълнение финансиране от ММС.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР