Отборът на българската баскетболистка Йоланда Косса - Ариано Фармачия Дел

...
Отборът на българската баскетболистка Йоланда Косса - Ариано Фармачия Дел
Коментари Харесай

Тимът на българска баскетболистка с шанс за промоция във втора италианска дивизия

Отборът на българската баскетболистка Йоланда Косса - Ариано Фармачия Дел Триколе, се класира за плейофите в шампионата на " Б " дивизия. Гардът, който преди да замине за Италия носеше екипа на столичния Септември 97 играе втория си сезон за тима от градчето Ариано Ирпино. През актуалната акция има записани общо 13 мача с екипа на отбора, в които има приблизително по 14,7 точки приблизително на дуел и е с главен принос за това клубът да влезе в плейофите, където ще има късмет да се бори за промоция в горното равнище, а точно Втора елитна дивизия. За момента, малко преди края на постоянния сезон, тимът на Косса е втори в класирането в шампионата на " Б " дивизия на Апенините, на шест точки след водача Пошиспортива Батипалезе. Основната цел е нанагорнище във Втора Елитна Дивизия.

През лятото на предходната година Косса, която е с мозамбикски корени, подписа контракт с Нуова Палаканестро Тревизо, само че малко по-късно се върна в състава на Ариано Фармачия. 23-годишната българка бе основна фигура в настоящия си тим през предходната година, когато реализираше приблизително по 18,4 точки на мач. За Ариано Фармачия предстоят още три срещи от шампионата, а по-късно тимът ще играе за Купа Кампания - шампионат с присъединяване на отборите от едноименния район. Плейофите започват след края на шампионата за Купата.

В основата на развиването на младата състезателка стои някогашната баскетболистка Полина Хаджиянкова, която имаше дългогодишна кариера в чужбина, като последният сезон, преди да приключи кариерата си, заради травма, бе точно в Италия. В момента тя е настоящ състезателен психолог, помагайки в това време на млади баскетболисти да се осъществят на професионално равнище.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР