Отборът на Арда (Кърджали) демонстрира нагледно защо е смятан за

...
Отборът на Арда (Кърджали) демонстрира нагледно защо е смятан за
Коментари Харесай

С Арда шега не бива! Тимът на Ники Киров не се даде и на шампиона Лудогорец

Отборът на Арда (Кърджали) показва образно за какво е считан за приятната изненада в efbet Лига през есенния полусезон. Селекцията на Николай Киров изигра самоуверен мач и не се даде на първенците от Лудогрец - 2:2. Съперничеството на " Арена Арда " предложи четири попадения и доста рискови обстановки пред двамата вратари.

Разградчани на два пъти повеждаха в резултата след голове на Десподов и Григоре, само че по този начин и не успяваха да удържат стихийния напън на " сините ". Веднъж за домакините се разписа Спас Делев, а ремито оформи резервата Жуниньо малко преди края.
 Снимка 510190
Източник:

Лудогорец би трябвало да съжалява за пропуснатия триумф, защото в заключителните мигове пропиля преференциални положения посредством Клаудиу Кешеру. Длъжник се оказа и нидерландският плеймейкър Елвис Ману, а също по този начин и националът Сисиньо. Нужно е да отдадем дължимото и на домакинския вратар Иван Караджов, който блесна с няколко съвършени намеси.

Така " орлите " усилиха на три точки преднината си пред втория Локомотив (Пд), като са и с мач по-малко. Арда е на позиция №4 с 29 пункта и единствено една загуба през есента.
 Царско село загуби от Берое с 0:2
Солиден Берое се утвърди в Топ 6 след подобаващ триумф над Царско село

Панайотис Лука бе грешникът за столичани

Двубоят в Кърджали можеше да започва по желан метод за домакините. Незнайно по какъв начин, резултатът не стана 1:0 в 30-ата секунда. Всичко стартира след неточност на Сисиньо, който опитва болнав пас обратно за Пламен Илиев. Бързият Спас Делев се възползва и малко преди аутлинията насочи подаване за непокрития Иван Коконов. От звездата на домакините просто се изискваше да насочи към опразнената мрежа, само че...не уцели топката.
 Снимка 510196
Източник:

Обичайният домашен напън на кърджалийци се реализира и дълбоката преса в полето на Лудогорец, създаваше съществени компликации на деветкратния първенец на страната.

Отговорът на " орлите " не закъсня и възпитаниците на Станислав Генчев пропиляха голова опция в 9-ата минута. Антон Недялков пробяга целия фланг, правейки и положително двойно подаване с Кешеру. Националът на България приключи акцията си като комбинира с Елвис Ману. Ударът на плеймейкъра обаче бе слаб и неакуратен.

Гостите се добраха до водачеството в мача след тъкмо 11 минути на " Арена Арда ". Кирил Десподов реши да пробива през центъра, а концепцията му да търси бърза замяна на пасове със съотборник, се оказа повече от сполучлива. Късметът съществено оказа помощ на звездата, защото вместо собствен сътрудник, той се възползва от рикошет в крайници на Емил Мартинов и с едно положително вдишване, остана самичък против Караджов. Бившият нападател на ЦСКА резервира самообладание и осъществя елегантно за 0:1!
 Снимка 510195
Източник:

Само шест минути бяха нужни на " сините ", с цел да възстановят паритета. При това изцяло справедливо. Светослав Дяков сбърка съдбовно при организирането на офанзива за Лудогорец. Всичко това разреши на Иван Коконов мигновено да провежда бърза контраофанзива и с едно извеждащо подаване да обезпечи на Спас Делев съвършена локация за пукотевица. Плътният му удар по земя не остави късмет на Илиев и откри долния му десен ъгъл за 1:1!

Атаките на Лудогорец несъмнено затрудняваха отбраната на Арда. Алекс Сантана събра няколко индивида към себе си в полето на кърджалийци. Седмицата на " орлите " хитро върна обратно за сънародника си Каули, решил да сюрпризира Караджов с техничен изстрел по земя. Опитният вратар обаче внимаваше и улови елементарно.

От Лудогорец желаеха дузпа от основния арбитър в 30-ата минута. Тогава Елвис Ману показва взривната мощ на своя спринт и задмина двама бранители на Арда. Опитът му за подаване към Сантана обаче срещна ръката на Милен Стоев. Георги Давидов въпреки всичко реши, че няма задоволително учредения да отсъди 11-метров углавен удар.
 Снимка 510193
Източник:

Спас Делев непрекъснато менеше позицията си в офанзивата на Арда. По-скоро, геният от село Ключ имаше свободна роля и това му позволяваше да затруднява Илиев от всевъзможни точки. При една от тях, падайки националът насочи удар, който елементарно беше уловен от Тигъра.

Веднага след паузата, Лудогорец бързо можеше да си върне своето водачество. Елвис Ману и Клаудиу Кешеру демонстрираха положително взаимоотношение между тях, извело играча с №10 очи в очи с Иван Караджов. Капитанът на домакините прояви страховит инстикт и с крайник избави изстрела от близко на нидерландеца.
 Снимка 510191
Източник:

Домакините от Арда последователно оставяха все по-големи пространства на своя конкурент. Каули навлезе мощно в наказателното поле, замахна лъжливо и постави топката на главата на Елвис Ману. От непосредствена непосредственост плеймейкърът направи по-трудното и прати кълбото в навън.

С малко повече шанс, Арда можеше да означи втори гол в 63-ата минута. Лъчезар Котев изиска да центрира наоколо до аутлиния, топката рикошира в тялото на " зелен " защитник и насмалко да подлъже съдбовно Пламен Илиев. Вратарят обаче работи точно и почисти.

Разградчани дочакаха своя момент и вторият гол в тяхна изгода бе факт в 69-ата минута. Кирил Десподов центрира от корнер, защитата на Арда не помни за румънеца Григоре, който с глава не остави никакъв късмет на Караджов.

Арда отхвърли да се съобщи и за повторно в мача компенсира своето закъснение. Този път в воин за " сините " се трансформира резервата им Жуниньо. Бразилецът се оказа най-съобразителен при удар в гредата на Иван Тилев и от близко донесе приятност на публиката, която бе заела позиции на близкото нагорнище и аплодираше мощно играта на своите.
 Снимка 510189
Източник:

Новото изравнително попадение очевидно раздразни " зелените ", които незабавно се хвърлиха в офанзиви, търсещи цялостния триумф в мача. Веднага две преференциални обстановки се откриха за звездата на лудогорци Клаудиу Кешеру. Това обаче не бе денят на румънеца, който от няколко метра не успяваше да откри очертанията на кърджалийската врата.

Шансовете пред Лудогрец нямаха край. Нова опция за 2:3 се откри пред присъединилия се в офанзива Сисиньо. В 92-ата минута той напредна по нормалния за себе си метод и се снабди с нужния кулоар за пукотевица. Караджов обаче още веднъж бе на позиция и реагира отлично.
 Снимка 510188
Източник:

Ангажиментите на Лудогорец за 2020 година към момента не са завършили. На 20 декември " орлите " одобряват на собствен терен Ботев (Пд). С " канарите " ще играе и Арда, само че чак на 13 февруари, 2021.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР