От войната срещу партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП и

...
От войната срещу партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП и
Коментари Харесай

Петър Москов: Трябва да се създаде български закон „Магнитски“

От войната против партиите на статуквото – ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, огромният победител е Движение за права и свободи. Това съобщи в „ Тази неделя “ водачът на КОД доктор Петър Москов. КОД е част от обединението „ Национално обединяване на десницата “.

По думите му след измененията в Изборния кодекс в Турция са разкрити 4 пъти повече секции спрямо вота през април. Според него в 70% от тях ще се позволява и гласоподаване с бюлетини, а не с машини, както е по закон.

„ При ниска изборна интензивност, множеството секции в Турция могат да доведат до 10 души повече народни представители към дадена политическа партия. Това ли беше смяната, която се обещаваше на българските жители? Това е подправен конфликт, тъй като има обща взаимозависимост сред тези партии – с хората, със службите, с метода, по който работи предишното “, разяснява Москов.

Според него днешните партии към момента имат зависимости от някогашната комунистическа номенклатура: „ Тези, които бяха партийни секретари, водачи и част от престъпния преход, през днешния ден са икономическият хайлайф. (…) НОД предлага решение за тази икономическа взаимозависимост и унищожава опцията да има свободни хора. Това става посредством лустрация и спиране на финансовите потоци към тези видове “.

Москов съобщи, че би трябвало да се сътвори български закон по сходство на Глобалния акт „ Магнитски “. Според него казусът с корупцията не е обвързван със структурата на правосъдната система, а с политическата воля.

„ Важно е хората, които получиха икономическа власт в резултат на политическата мощност на олигарсите и техните родители, да останат с преустановен достъп до публични поръчки, до благосъстоятелност на медии и правосъдна система. Това българският закон „ Магнитски “, в случай че има консенсус за смяна, той би трябвало към такова политическо деяние “, съобщи водачът на КОД.

„ Тази събота и неделя “ продължава да ви показва водачи на листи и представители на гражданската квота в листите на първите 8 партии и обединения, съгласно последното изследване на „ Алфа рисърч “. То е направено със лични средства в интервала 30 май – 7 юни, измежду 1007 пълнолетни жители, посредством директно изявление с таблети.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР