От ВМРО предлагат незаконната сеч в парковете и урбанизираните територии

...
От ВМРО предлагат незаконната сеч в парковете и урбанизираните територии
Коментари Харесай

ВМРО искат затвор за незаконна сеч в градски паркове

От Вътрешна македонска революционна организация оферират противозаконната сеч в парковете и урбанизираните територии да се санкционира и със затвор. От партията са изготвили план за промени с Наказателния кодекс (НК).

Текстовете са готови от евродепутатът Ангел Джамбазки, общински съветници и кметове от Вътрешна македонска революционна организация.

Според тях години наред парковете в урбанизираните територии не попадат в обсега на член 235 от Наказателен кодекс, който планува затвор за противозаконна сеч в горите. От Вътрешна македонска революционна организация стимулират предлагането си с това, че сега за непозволената сеч, превозване и съхраняват дървесина, добита без позволение от парковете в обитаемоте места, има единствено административно наказване.

При представянето на концепцията Ангел Джамбазки съобщи, че въпросът е обсъждан дълго време, оценени са разнообразни благоприятни условия и към този момент има дефинирани съответни предложение за промени в Наказателен кодекс, за които ще се търси поддръжка от всички партии в Народното събрание.

" Всяка община има своите наредби, само че те се оказват неефективни по отношение на една част от популацията – тези по гетата, които имат парка за бащиния и изсичат стотици кубици дървета на година. Такова е и мнението на доста общински съветници и кметове, които също упорстват за криминализиране на тази сеч и за твърди ограничения по отношение на бракониерите ", разяснява Джамбазки. 

В претекстовете към законопроекта за изменение е записано, че изменението на Наказателен кодекс предвид на публичните нужди, публичните упования, вземайки поради, че Закона за устройство на територията и общинските наредби дават фаворизиран статут на зелената система - тя е с изключително значимо значение и следва отбраната ѝ да бъде сложна.

" Тази концепция, за криминализирането на сечта в парковете в урбанизираните територии, не е нова. Вероятно някой ще се изкаже срещу с някакви официални причини. Като общински консултант, имам вяра, че това е и мнението на забележителна част от локалната власт. Ето за какво упорствам да се одобри тази корекция в Наказателен кодекс и да се осъждат дейно на отнемане от независимост лица, които секат нелегално в парковете. Виждате, през последните месеци София пропищя – всеобща сеч в Западен парк, всеобща сеч в Северния парк... Имаше доста репортажи ", изясни столичният общински консултант Карлос Контрера.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР