От Велико Търново днес започва националният поклоннически поход Светият път“,

...
От Велико Търново днес започва националният поклоннически поход Светият път“,
Коментари Харесай

Започва националният поход "Светият път“ - от В. Тъърново до Рилския манастир

От Велико Търново през днешния ден стартира националният поклоннически поход „ Светият път “, който е отдаден на 554-ата годишнина от преместването на мощите на свети Йоан Рилски от старопрестолния град до Рилския манастир. Поклонниците ще извървят до 11 август близо 700 километра, прецизира БНР.

След света литургия в катедралния храм на Велико Търново поклонниците ще тръгнат по обяд, с цел да извървят пътя, по който са били пренесени мощите на настойника на българския народ свети Йоан Рилски.

Води ни молитвата за добруването на България, показа уредникът на поклонническия поход Паскал Пиперков: „ Да измолим дружно благословение от св. Йоан Рилски, да измолим още веднъж и още веднъж неговата протекция за българския народ. Дори приканвам тези, които нямат опция да се включат, да се молят с нас, да бъдат съпричастни. Това също би било от изгода за всички “.

Великотърновската света митрополия е уредник на събитието. То е подкрепено от Фондация „ Дякония и задача ” и туристическо сдружение „ Трапезица 1902 ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР