От вчера бюлетините за гласуване в страната вече се доставят

...
От вчера бюлетините за гласуване в страната вече се доставят
Коментари Харесай

Бюлетините за вота вече пътуват към областните администрации

От през вчерашния ден бюлетините за гласоподаване в страната към този момент се доставят до регионалните администрации, осведомиха от ЦИК, съобщи БНР.

Най-късно на 31 март те ще се разпределят в София и околните обитаеми места.

Изцяло онлайн са протекли образованията на районните изборни комисии, още веднъж отдалечено те ще обучат и секционните, това се прави за първи път поради пандемичната конюнктура и настоящите ограничавания.

По изключение присъствено образование ще има на членове на секционни комисии, само че единствено за тези, които не боравят с компютър или нямат подобаващ уред на телефона. Това ще става на дребни групи при нужната отдалеченост.

Проблеми на този стадий се чакат при сформирането на секциите в Коронавирус отделенията.

„ И нашите старания тези отделения да бъдат обслужени от личен състав в болничното заведение не среща този отговор, който чакаме, от личния състав, който се занимава с Коронавирус отделенията. Хората са претрупани и надали могат да поемат спомагателна промяна и спомагателни задължения. Ще се опитваме да го решаваме в границите на лечебното заведение “, сподели представителят Димитър Димитров.

В последния вероятен миг ЦИК ще взема решение и дали изборният ден в чужбина там, където има вечерен час, гласуването ще завършва по-рано.

„ Министерството на външните работи организира диалози с тези страни да може да бъде позволено на членовете на секционните изборни комисии да употребяват изключителния си статут на такива и да не се включват в този вечерен час “, сподели говорителката Таня Цанева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР