От Възраждане“ внесохме още на 25 октомври законопроект за промени

...
От Възраждане“ внесохме още на 25 октомври законопроект за промени
Коментари Харесай

От „Възраждане“ искат по-големи наказания за убийците по пътищата

От „ Възраждане “ внесохме още на 25 октомври законопроект за промени в Наказателния кодекс, визирайки нарастване на глобите отнемане от независимост – фрапантно завишаване на долните граници и завишение на максимумите на накацанията във всички тези случаи на ПТП, при които има тежки последствия и гибел за почтени български жители.

Това съобщи депутатът Петър Петров от „ Възраждане “ на брифинг пред медии.

Той разясни, че това са обстановки, в които се приказва приложимост на алкохол от водача, приложимост на наркотични субстанции и техни аналози, недееспособност, слагане в положение, при което е карано с извънредно висока несъобразена скорост, и във всички тези случаи е породена гибел или тежка или междинна телесна щета.

„ Считаме, че най-правилната реакция на обществото против тези действия е фрапантно нарастване на глобите. Затова на 25 октомври ние внесохме законопроект който да разреши нарастване на тези наказания. Не единствено това – предлагаме и нова глоба,у която е краткотрайно прекъсване от придвижване и лишаване на МПС за 1 до 5 години, когато водачът е заловен след приложимост на алкохол или опиати. Така се понижа шансът той още веднъж да извърши сходно нещо “, сподели още той.

Зад законовите промени стоят много човешки ориси и нещастия, добави той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР