От Възраждане попитаха - кой и защо е скрил информация

...
От Възраждане попитаха - кой и защо е скрил информация
Коментари Харесай

Имало ли е пожар в АЕЦ Козлодуй? Възраждане пита защо крият информация

От " Възраждане " попитаха - кой и за какво е скрил информация за случай в АЕЦ " Козлодуй " и измамен ли е Асен Василев, в качеството си на отраслов заместител министър-председател, а и цялото управление на страната. " Не приказваме за някаква тежка повреда, приказваме за случай обаче, който надалеч не е безопасен ", твърди ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание.

Той се базира на информация на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи, оповестена от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", че на 24.05.2022 година в 09:46 часа в ОЦ при РДПБЗН-Враца е получен сигнал за пожар в Главна циркулационна помпа № 3, в хермозоната на V енергоблок, на територията на електропоизводство-2, на площадката на АЕЦ " Козлодуй ", като произшествието е ликвидирано с три пожарни автомобила от РСПБЗН - АЕЦ " Козлодуй " към РДПБЗН - Враца.

" Очевидно е несъответствието сред известието на уеб страницата на АЕЦ " Козлодуй ", в което се отхвърля да е имало пожар, и оповестената информация от " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", разяснява Костадинов. Той твърди, че подобен случай наложително се рапортува на регулаторния орган - Агенцията за нуклеарно контролиране, което не се е случило.

Миналата седмица заместник-председателят на Народното събрание Цончо Ганев ( " Възраждане " ) зададе въпрос по време на блицконтрола по отношение на случай в АЕЦ " Козлодуй ", който провокира много остри реакции от някои от присъстващите народни представители и тогава вицепремиерът Асен Василев сподели, че не е осведомен и ще ревизира какъв е казусът, сподели Костадинов.

" Информацията, с която разполагаме, е, че от през вчерашния ден към този момент е разпоредена инспекция към Цанко Бачийски от Агенцията за нуклеарно контролиране и тя сега тече ", уточни водачът на " Възраждане ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР