От утре влизат нови цени на хартиения билет за градския

...
От утре влизат нови цени на хартиения билет за градския
Коментари Харесай

Хартиеният билет във Варна става драстично неизгоден

От на следващия ден влизат нови цени на хартиения билет за градския превоз на Варна. Спрямо  промените са незначителни, само че пък значими. За пасажерите става фрапантно по-неизгодно да купуват хартиени билети от машините - досегашната цена от 1.60 лева за едночасово пътешестване се усилва на 2 лева а при 90 минути става 2.50 лева Ако купиш билета електронно от мобилното приложение TicketVarna цените са надлежно 1 лева и 1.50. Ако пък ползваш предплатена електронна карта излизат и по-евтино, тъй като на 10 лева зареждане се дава бонус от 1 лева време.

Всичко това не важи за целодневния билет. Той остава 4,00 лева, като може да се купува от машините за продажба на билети на спирки и в автобус/тролейбус.

Казано просто, най-масовия билет - за 1 час, е добре да се купува посредством мобилното приложение или карта. Иначе цената е двойна. 

Картите се купуват от машините, ситуирани на спирките. Еднократната им цена е 2 лева Човек може да ги зареди за 10 лева, като против тях се дават 11 часа за пътешестване. Освен в машините на спирките, картите се презареждат и в машините в транспортните средства. При потреблението им се маркира на валидатора в автобуса/тролейбуса съответната цена от 1,00 лева, 1,50 лева и 4,00 лева според от времето на пътешестване, което е определено.

Без смяна остава цената на свободните абонаментни карти, които се купуват от пунктовете на общинското дружество ТАСРУД.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР