От утре протестите сменят тактиката си - от блокиране на

...
От утре протестите сменят тактиката си - от блокиране на
Коментари Харесай

Протестите сменят тактиката - ще блокират институции

От на следващия ден митингите сменят тактиката си - от блокиране на кръстовища се минава към блокиране на институции. " Призоваваме ви да обсадим и опънем палатки пред всички вероятни държавни институции: Съдебната палата, Министерство на Отбраната, Правосъдието, Туризма, Културата, Спорта, Финансите, Труда и Социалната политика, Министерствата на Вътрешните и Външните Работи, Европарламента! Докато свалим държавното управление! ", пишат от Отровното трио в страницата на събитие, планувано за на следващия ден в 17 часа пред Съдебната палата в София.

" Блокадата на кръстовищата безспорно е ефикасна, тъй като притегля публичното внимание, само че в това време се трансформира в още една причина за противоречие и разцепление посред ни, която ръководещите употребяват против нас. Нека обсадим основните институции и да пречим на който би трябвало ", изясняват уредниците. И допълват: " Всекидневно реализираме развиване в осъществяването на настояванията си и това е видно за всеки един човек, пристигнал да поддържа митингите онлайн. Правителството е все по-безсилно, дейностите му - все по-отчаяни. Нуждаем се от още по-цялостно и безкомпромисно наличие. Ако се организираме да блокираме изходите на държавните граници, настояванията ни ще се изпълнят за едно денонощие ".

Днес дефинитивно стана ясно, че нито министър председателят Бойко Борисов счита да подава оставка, нито основният прокурор Иван Гешев. Борисов още веднъж прибегна до поизчерпания номер да се окъпе в работническата обич по градежите на автомагистрали, като от джипката разгласи, че е преборил ковид, финансовата рецесия, мигрантите и икономическата рецесия, загатна, че е заплашил със запис Христо Иванов и даде обещание значими решения, измежду които не е неговата оставка. Гешев пък през днешния ден води борбата си с битовата престъпност в Добрич и Силистра, като инцидентно или не по същото време в дунавския град бе извършена акция за акцизни артикули в детски център " Биберон ".

Днес към настояванията на протестиращите се причислиха и учени от Българска академия на науките, които в остра позиция упорстват за оставка на държавното управление.
И учени от Българска академия на науките приканиха за оставка на правителството
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР