От утре Борис Джонсън официално няма да е премиер, но

...
От утре Борис Джонсън официално няма да е премиер, но
Коментари Харесай

Британците се сепнаха! Какво ще прави Борис Джонсън?

От на следващия ден Борис Джонсън публично няма да е министър председател, само че той няма мотив за безпокойствие по отношение на бъдещето си. Прочут политик, отличен оратор и създател на публикации, неведнъж занимателни или гневно настъпателни, той има по какъв начин да обезпечи прехраната си след напускането на " Даунинг Стрийт " 10, написа Франс прес.

Джонсън, който е на 58 години, към този момент ще остане народен представител. Ако напише записки, той, който смяташе, че премиерската му заплата от 164 000 лири (194 000 евро) е незадоволителна, може даже да изкара милиони лири. Може да стане мултимилионер и в случай че към записките добави присъединяване като преподавател в интернационалните конференции, както вършат редица някогашни държавници.

Само в Съединени американски щати Джонсън може да печели по към 100 000 $ на тирада, споделя Марк Коун, началник на организация " Крюгер Коун ", която съставлява разнородни гении, от певицата Шер и музиканта и деятел Боб Гелдоф до галактическия авантюрист Ричард Брансън.

Ако остане единствено народен представител в родината си, той ще получава годишно по 84 144 лири (99 626 евро). Ето за какво Марк Коун предвижда лекторско бъдеще за Джонсън, на който такава " скромна " депутатска заплата няма да стигне. Но има и опасности в тази тенденция. Джонсън поражда от време на време и мощни отрицателни реакции, предизвестява Коун.

Бившата английска премиерка Тереза Мей също се опита да се прояви като преподавател в Съединени американски щати, само че без необикновен триумф за разлика от някогашния министър председател Тони Блеър, който е доста прочут оттатък Атлантика поради връзките си с Бил Клинтън и Джордж Буш-младши. По-малко харизматична от Джонсън - Мей, получава въпреки всичко сред 38 000 и 80 000 паунда на тирада, откогато напусна " Даунинг стрийт " през 2019 година, съгласно регистъра за финансови ползи на английските депутати. От тези пари тя резервира за себе си по 85 000 на година, а останалото дава за благотворителни дела.

Преди да пристигна на власт пък Джонсън получаваше сред 25 000 и 40 000 паунда за тирада от два часа. А " Дейли телеграф " му плащаше по 22 916 лири на месец за седмична хроника, на която се счита, че той е посвещавал по 10 часа месечен труд.

След това обаче " Дейли телеграф " се дистанцира от Джонсън, само че " Дейли мейл " му предложи да води хроника в този момент.

Когато има свободно време, Джонсън, който е и татко на две дребни деца от брака си с 34-годишната Кари, може и да напише книгата за Шекспир, за която през 2015 година е получил огромен задатък, само че която по този начин и не е съумял до момента да напише.

Засега Джонсън не е казвал какви са желанията му, а през вчерашния ден негов някогашен консултант предизвести пред Ройтерс, че той не трябва да бъде отписван от политиката и че един ден той може още веднъж да се завърне в нея.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР