От Централната избирателна комисия възнамеряват да обявят нова обществена поръчка

...
От Централната избирателна комисия възнамеряват да обявят нова обществена поръчка
Коментари Харесай

ЦИК възнамерява да купи повече от 1600 машини за гласуване

От Централната изборна комисия имат намерение да разгласят нова социална поръчка за закупуването на повече от 1600 спомагателни машини за изборите на 14 ноември. По прекратената към този момент поръчка за доставка на машини беше планувана покупката на 1600 устройства, само че поради прогнозата на социолозите за по-висока изборна интензивност на изборите " две в едно ", евентуално ще са нужни още машини.

Министерството на финансите е подсигурило, че ще покрие разноските. А миналата поръчка беше прекъсната, тъй като и двете предложения са били над прогнозната стойност за 1600 устройства.  

ЦИК към този момент отхвърли регистрация на една партия, подала документи за присъединяване в изборите за Народно заседание. Това е " Гражданска платформа Българско лято " на укриващия се в Дубай обвинен предприемач Васил Божков. Към заявката не е приложено уверение за настояща банкова сметка според условията на Изборния кодекс.

" За президентските избори са се записали, като някои са под изискване към момента, 12 партии и 5 обединения. Това са общо 17 евентуални участника. За парламентарните избори са надлежно 21 партии, които са получили или имат шанса да получат регистрация, и 7 обединения, общо стават 28 като оптимален вероятен брой. Тази информация не включва регистрирането на инициативни комитети за издигане на самостоятелни претенденти, където срокът не е изминал ", изясни представителят на ЦИК Цветозар Томов.

До този миг 2 инициативни комитета са подали документи за регистрация, с цел да повдигнат самостоятелни претенденти за президент и вицепрезидент. На 12 октомври ще има дефинитивна изясненост за броя на кандидат-президентските двойки. 

Още в границите на деня ЦИК ще задейства електронната услуга за подаване на заявки за гласоподаване в чужбина. На вота на 14 ноември ще се гласува в 11 643. Избирателите съгласно списъците са 6 708 189. На 616 места в чужбина ще бъдат разкрити секции за гласоподаване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР