От три години китайският телекомуникационен гигант Huawei Technologies е в

...
От три години китайският телекомуникационен гигант Huawei Technologies е в
Коментари Харесай

Huawei продължава да губи приходи през 2022 г., но спадът не е твърде голям

От три години китайският телекомуникационен колос Huawei Technologies е в по този начин наречения " черен лист " на Министерството на търговията на Съединени американски щати, което доста затруднява развиването му. Въпреки че глобите засегнаха най-силно мобилния бизнес на Huawei, спадът в други области също беше неминуем и, в случай че се съди по финансовите доклади на компанията, той продължава, въпреки и с по-бавни темпове.

Трудно е да се оценят вредите, породени от глобите, защото Huawei не е разкрила данни за общата чиста облага на всички подразделения за първите девет месеца на тази година. В същото време през отчетния интервал телекомуникационният колос е генерирал доходи в размер на 445,8 милиарда юана (около 61,5 милиарда долара).
-->
Това е малко по-малко, в сравнение с през същия интервал на предходната година, когато приходите на Huawei възлизаха на 455,8 милиарда юана (около 62,9 милиарда долара). На телекомуникационното поделение се падат 45% от приходите, на потребителския сегмент - 38,2%, а на корпоративния сегмент - още 16,1%. Според оценки на Ройтерс чистата облага на Huawei за тримесечието е била 26,7 милиарда йени, което е с 42,45% по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Под действието на глобите на американското държавно управление Huawei е принудена да понижи бизнеса си със смарт телефони, а марката Honor в последна сметка бе продадена. В момента компанията се концентрира върху производството на телекомуникационно съоръжение, в това число за мрежи от пето потомство. Дори и тук обаче нещата не вървят безпрепятствено, защото Съединени американски щати и съюзническите страни не престават да упорстват, че е належащо да се отърват от оборудването на Huawei, оправдавайки се с аргументи, свързани с националната сигурност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР