От това, което съм видял през тази година тук, българската

...
От това, което съм видял през тази година тук, българската
Коментари Харесай

Н. Пр. Кенет Мертен: Магнитски има за цел да спре проблемното поведение на хората

От това, което съм видял през тази година тук, българската политическа класа схваща, че е направила избора да е част от НАТО и това е в интерес на българите. Така се възползват от чадъра за сигурност на НАТО – без значение от протичащото се в дадена страна, хората осъзнават, че НАТО е от действителна изгода за страната.


Това сподели посланикът на Съединени американски щати в България Н. Пр. Кенет Мертен пред БТВ.

Важно е да се помни, че корупцията съществува във всяка страна, в това число в моята, в други европейски страни. Важно е да има закони, които да намират отговорните и да подсигуряват санкции. В последните месеци българският парламент предприе стъпки за битката в корупцията, и за промяната в правосъдната система. Горди сме от свършената работа с разнообразни Неправителствени организации, с цел да се увеличи осведомеността по тематиката в последните години, добави Мертен.

Всички демократични страни са изправени пред провокации пред спазването на разпоредбите. Като останалите страни, България също търси метод да се оправи най-добре с това – във всяко общество постоянно се приказва, че някои хора не ги засягат толкоз разпоредбите, както написа на хартия. Затова ние като общество вършим избори и решаваме какви да са разпоредбите посредством тях, с цел да има правдивост за всички.

Важно е българите да имат доверие в политическата си система, в политическите водачи и правосъдната система, значимо е и да се знае, че законите, които се гласоподават в Европейски Съюз, се транспонират тук, сподели още посланикът на Съединени американски щати в България.

Важно е за всички ни като жители да сме наясно какво се случва в обществата ни – виждайки какво има в обществените мрежи и медии, българите са сносно осведомени, наблюдават какво става в страната и отвън нея – това е значимо, с цел да може всички елементи на обществото, и на държавното управление да действат обикновено.

Относно глобите по закона „ Магнитски “, Мертен разяснява, че световният закон е признат от Съединени американски щати, с цел да има прийом за поддръжка на детайли в страни, които желаят да видят съответни стъпки в корупцията. Законът е с същинска цел да се спре проблематичното държание на хората, да се отваря нова страница. Следим деликатно какво става в другите страни, в това число в България. Ние приказваме за това какви благоприятни условия може да има в бъдеще, това е прийом, който е разполагаем и зависи от събитията и предоставената ни информация, добави посланикът.

Не се намесваме във вътрешната политика нито на България, нито другаде. Моята работа е да не отстъпвам пред управляващите и популацията в страната и да ги предизвиквам да поддържат политики, които Съединени американски щати оферират. Работим с тези, които са на власт, които и да са те, и ще работя с всеки, който е определен на власт тук. Разговаряли сме с съвсем всички тук, и считам това за обикновено, сподели още Мертен.

На въпрос дали политиците от ръководещото болшинство търсят съвет от Посолството, Мертен разяснява: „ Това е тяхно обвързване. Необходимо е да седнат със своите сътрудници и да търсят решение на проблемите “.

Санкциите против Русия са ефикасни, непрекъснато обсъждаме по какъв начин да ги създадем даже по-ефективни, защото Русия непрекъснато търси способи да ги заобиколи. Но ние непрекъснато търсим нови способи за запълване на пропуските и за това да създадем глобите по-болезнени, изясни посланикът.

Съединени американски щати и други страни имат доста по-ограничено въздействие в Русия, и диалозите с хора, които не поддържат държавното управление, е сведена до най-малко. Скърбим за Навални, само че гибелта му се дължи на Путин, на политика и режима, който е открит в страната. Никой не би трябвало да умира в пандиза, до момента в който излежава присъда, и държавното управление в Русия толерира това, сподели Мертен.

България свърши доста добра работа в намаляването на зависимостта си от Русия. „ Уестингхаус “ ще строи централа тук – това е отлична стъпка към енергийната самостоятелност. По отношение на „ Лукойл “ има няколко американски компании, които са били в София, само че не съм в позиция да кажа какъв брой съществено се стремят да купят рафинерията, изясни посланикът.

България е чудесна страна, множеството от посланиците преди мен са били във екстаз от страната ви и това е било обичаното им предопределение, приключи Мертен./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР