От тази вечер в 21.00 ч. при влизане в Румъния

...
От тази вечер в 21.00 ч. при влизане в Румъния
Коментари Харесай

Влизането забранено! От тази вечер ограничителни мерки при посещение на Румъния

От довечера в 21.00 ч. при влизане в Румъния ще бъдат в действие ограничаващи ограничения, тъй като България е включена в лист с страни от така наречен жълта зона, оповестиха от пресцентъра на българското Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Букурещ, идващите от нашата страна, които показват негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди качване в транспортното средство (за пътуващите с публичен транспорт) или влизането в Румъния (за пътуващите със личен транспорт), подлежат на домашна карантина от 10 дни.

Ако престоят е до три дни (72 часа) и е показан негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди влизането в Румъния, карантина не се постанова.

Пристигащите от България, които при влизане в Румъния не показват подобен тест, подлежат на домашна карантина от 14 дни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отрицателният резултат от PCR теста може да бъде под формата на документ (на български и на британски език), на книжен или електронен притежател, само че би трябвало да е публикуван от оторизирана лаборатория и да съдържа идентификационните данни на тествания.

Не се изисква тест за деца на възраст до три години, в това число, както и за имунизирани (и с втората доза) и преболедували COVID-19 през последните 90 дни.

Транзитно преминаващите през територията на Румъния, идващи от страни от така наречен жълта зона, в това число България, не са посочени измежду изключенията от условието за показване на негативен RT-PCR тест.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към посолството на България в Букурещ на телефон: +40 21 230 21 50; +40 21 230 21 59 и на имейл: [email protected]

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР