От тази година приемът в детските градини във Велико Търново

...
От тази година приемът в детските градини във Велико Търново
Коментари Харесай

Детските градини във Велико Търново вече са с електронен прием

От тази година приемът в детските градини във Велико Търново и яслените групи към тях към този момент ще се осъществя по електронен път, оповестиха от Общината.

Това е планувано в новата Наредба за банкет на деца в общинските детски градини. Документът е признат през декември 2022 година от Великотърновски общински съвет.

Приложена е карта с прилежащите към детските градини региони. Така родителите ще могат бързо и елементарно да ревизират къде да запишат детето си съгласно адреса, на който живеят., оповестиха от Общината.

Регистрацията на заявление за банкет ще може да се прави в обществения уебсайт за банкет или на място в мечтаната детска градина. Всички нужни документи за записване – удостоверения за непрекъснат или сегашен адрес и промени по тях, фамилно състояние и други ще се набират служебно от администрацията.

Водещ аршин за банкет е близостта по непрекъснат или сегашен адрес на детето. Кандидатстването ще стартира от 3 април, а в интервала 20-24 март ще бъде в допълнение оповестен график по отношение на всички периоди за подаване на документи и класиране.

При досегашния ред остава приемът в детските градини отвън Велико Търново - в обитаемоте места от общината - с писмени заявки за записване. Датите за тях са избрани в Трета глава на наредбата.

Специално за родителите, на чиито деца следва банкет в първа възрастова група, Община Велико Търново провежда осведомителна среща по всички въпроси по отношение на новата разпоредба, кандидатстването по електронен път и други. Събитието ще се състои на 6 януари, от 17:00 часаа в Голяма зала на Общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР