От Светия синод информираха, че на предстоящия Великден Благодатният огън

...
От Светия синод информираха, че на предстоящия Великден Благодатният огън
Коментари Харесай

Без Благодатен огън за Великден, правителството готово да осигури самолет

От Светия синод осведомиха, че на идния Великден Благодатният огън няма да бъде пренесен до България, и акцентираха като причина неподходящи условия

По мотив решението на Светия Синод поради неподходящи условия, тази година да не изпраща делегация до Йерусалим, която да донесе Благодатния огън, митрополит Гавриил сподели пред:

"В град Йерусалим има още ограничавания заради пандемията. Това е една от главните аргументи и взехме решение въпреки всичко да не рискуваме. Миналата година имаше делегация, само че е било по този начин, че нашите делегати са стояли в самолета и са чакали да им се донесе огън. Преди две години не ходихме и в този момент взехме решение да пропуснем. Дано да е за финален път ".

Той сподели още, че Благодатен огън е непокътнат на няколко места в България и може да се вземе от там.

Българското държавно управление е готово да спомага като обезпечи държавен аероплан за преместването на Благодатния огън от светия град Йерусалим. В увещание на това министър-председателят Кирил Петков е изпратил писмо до Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, оповестяват от пресслужбата на Министерски съвет.

"Във връзка с наближаването на огромния християнски празник Възкресение Христово министър председателят показва готовността на кабинета да окаже подпомагане, считайки че положителната традиция, построена в годините, не трябва да бъде прекъсвана ", допълват от Министерски съвет.

В писмото си до патриарх Неофит министър председателят Петков декларира също по този начин подготвеност за среща със Светия Синод на Българската православна черква – Българска патриаршия.

До момента няма публична реакция от Светия синод в отговор на писмото на Кирил Петков.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР