От сутринта през контролнопропускателния пункт в страната ни непрекъснато влизат

...
От сутринта през контролнопропускателния пункт в страната ни непрекъснато влизат
Коментари Харесай

Увеличава се бежанският поток от Украйна през Дунав мост при Русе

От сутринта през контролнопропускателния пункт в страната ни непрестанно влизат рейсове и леки коли с украински жители. Посрещат ги доброволци от БЧК, които им дават храна и питиета.

Анна Прус пътува със сестра си и племенниците си към този момент 5 дни. Тръгнали са от Киев, прекосили са няколко граници. Отиват към Бургас при другари. Било им е доста мъчно, само че са признателни, тъй като са срещнали поддръжка на всички места. Анна Прус споделя, че пред очите ѝ още са светлините от бомбите и разрушенията.

" Беше ужасно. Всеки ден ни обстрелваха балистични ракети. Киев е обсаден. Обстрелват жилища, родилни домове, взривяват мостове. Всичко е в руини. Стрелят по хора, по рейсове. Не знам по какъв начин ще живеем нататък ", показа Анна Прус.

Екипът на Българска национална телевизия подари на децата мартеници, с цел да ги зарадва.

" Аз доста обичам България, тук имахме жилище и от 10 години всяко лято почиваме тук по два месеца. Обичам България, само че желая у дома ", сподели Марина Прус.

На границата към този момент има доста като Анна и Марина. Коли, рейсове. Тук са и от Българския червен кръст в Русе.

" Няма напрежение, само че ние сме в подготвеност да ги подкрепим с топли питиета, пакетирани закуски, тъй че сме на бойна нога, както се споделя ", сподели ръководителят на БЧК в Русе Антоанета Ябанозова.

Засега в подкрепителния пункт има задоволително вода и храни. Но вълната от бежанци се усилва. Червенокръстците се надява и хора, и компании да се отзоват и да им оказват помощ с пакетирани храни, които да дават на пътуващите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР