От сутринта мобилният ми звъни на пожар. Чувам развълнувани гласове:

...
От сутринта мобилният ми звъни на пожар. Чувам развълнувани гласове:
Коментари Харесай

И на 27 февруари – пет повода да се срамувам, че съм българин

От сутринта мобилният ми звъни на пожар. Чувам разчувствани гласове: Кьовеши е подкрепена от две еврокомисии! Води на останалите за европейски основен прокурор! Мамицата им ще разкатае на нашите айдуци, като заеме поста!
И аз се пробвам да се веселя, само че ми е мъчно. Кьовеши, румънката, която вкара в пандиза значително корумпирани министри и политици заслужава поста. Няма подозрение. Но за какво чакаме тя да ни свърши работата? Защо поносим прокурори и управници да унищожават всичко под лозунгите за народна власт и стопански напредък? Слепи ли сме? Страхливци и сме? Тъпи ли сме? Да, всичко това сме. Румънците дадоха заслон на хъшове и комити ни, освобождаваха ни с руснаци и финландци, а в този момент чакаме тяхната Кьовеши да ни оправи бакиите.

Позор.

По бТВ кметицата Фандъкова каканиже. Проектантите, вика, са отговорни за всички свинщини, сътворени от екипа на нейното ръководство в София. Проектантите и неприятните служащи. Ама тя щяла да ги санкции, в случай че се докажело, че са отговорни. Някой ден, по-нататък. Когато чумата върне на хората децата… Иначе се хвали, че пуска още два лъча на метрото. Ура, приятели! За нейно сведение Лондонското метро е минало под Темза две години преди Априлското въстания, а великия водач Ким Ир Сен е разкрил подземната железница на Пхенян през 1972 година

Това не е Виенския бал с букли и мрежички а ла абитуриентска вечер в Самоков, Фандъкова. Не е.

Ангелкова, това неразбирателство, бучнато да управлява туризма и то каканиже по сходство на Фандъкова. Туризмът бил във напредък, всичко било на шест. Румен Драганов, ръководител на Института за разбори и оценки в туризма попари лъжите й изрече това, което всички виждат: посоката е към злополука. Ангелкова, която също като кметицата още е в прочувствена еуфория от Виенския бал, на който блесна с кичозен тоалет и умопомрачителна прическа, несъмнено е на друго мнение. Всъщност за нея доста по-важни са вечерите на четири очи с известни босове. Нещо, което е неприемливо в цивилизована страна, каквато явно не сме.

Пореден срам.

Министерство на вътрешните работи оповестява, че гишетата " Регистрация и доклад на ППС и притежателите им " в звената на " Пътна полиция " ще бъдат затворени. Неудобството се налагало поради промяна на. Може ли изобщо някой да пресметне какъв брой пъти в годината има някакъв срив и гишетата на КАТ не работят? Или да изясни свястно, за какво за регистрация се чака часове и някакви лица и чиновници взимат по 50 лв. „ такса “, с цел да ти придвижат документите? Пак мълчим.

Медиите разясняват последните изказвания на премиера Борисов за крутите ограничения против контрабандните цигари и горива. Видеонаблюдения, отчети всеки ден, описи на съмнителните бензиностанции… Сякаш самият Дзержински е възкръснал... Само дето тези приказки и закани ги слушаме десета година. В реалност се мачкат едни, а други са недосегаеми. Дори името на Пеевски не смеят да произнесат. Срам и срам! А ние скрито, само че патриотично псуваме на майка, сестра, вуйна и така нататък Истината е, че 90 на 100 от българите желаят да са на мястото на Пеевски. Това е най-гнусното. От това най-вече ме е позор.

И аз съм част от мършата, от племето дето се има за център на Вселената, а не може един безсрамник да смъкна от поста. Но надигам глас. Противя се.

Лаура Кьовеши ще стане основен европейски прокурор. И какво от това? Тук господства политико-мафиотска система, която никой не напира да събори. Не Кьовеши – Караджата ни би трябвало!

Срамувам се от особеностите на българската народопсихология, само че одобрявам страната си. Превърнаха я в кочина. Не като природа, а като наличие. Търпението и неналичието на опозиция ме изумява и убива. Какво говорите на децата си, бе, хора?!

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР