От сутринта хората извиха опашки по аптеките да се презапасяват

...
От сутринта хората извиха опашки по аптеките да се презапасяват
Коментари Харесай

Презапасяват се с антибиотици и с вода

От сутринта хората извиха опашки по аптеките да се презапасяват с антибиотици, парацетамол, витамини, мехлеми, антивирусни препарати, пробиотици. Изкупуват в промишлени количества витамин С и капки за нос.

Паниката нараства застрашително. Едни чули, че можело да спре вноса на илачи от Европа. Други се тормозили, че аптеките щели да затварят. Аптекарите пробват да разсеят слуховете, само че хората са паникьосани.   

От антибиотиците, които въздействат на белите дробове, хората изкупуват цялото количество в аптеките. Повечето хора идват  без рецепта, само че вършат страшни кавги, в случай че не получат хапчетата, заплашват, че ще викат Бърза помощ  и стресират в допълнение останалите клиенти.

Антибактериални гелове съвсем няма, а там където са заредили, раздават единствено по 2 бройки, с цел да могат повече хора да си ги вземат.

Фармацевтите твърдят, че количествата в складовете са изцяло задоволителни.  Освен това убеждават, че използването на антибиотици без консултация с персоналния доктор, е рисково на здравето.

Междувременно хората започнаха да излизат от магазините с бидони с вода, тъй като не знаели дали заводите за бутилиране нямало да спрат поради изключителното състояние. Хранителните вериги твърдят клиентите, че количества има предъстатъчно и че стопанският живот не стопира.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР