От старта на мярката 60/40 до момента са изплатени над

...
От старта на мярката 60/40 до момента са изплатени над
Коментари Харесай

Схемата 60/40 вече струва над 1,5 млрд. лева

От старта на мярката 60/40 досега са изплатени над 1,5 милиарда лв. за общо 13 300 работодатели и близо 320 000 служащи и чиновници. Това сочат данните на Националният застрахователен институт.

След смяната в дизайна на мярката от юни тази година, средствата бяха ориентирани към най-засегнатите работодатели. Освен по-високите условия за най-малък заявен спад на приходите от продажби, бе въведен и диференциран интензитет на поддръжката в сходство със спада на приходите от продажби.

Тези промени обаче съответстваха с интервал на икономическо раздвижване и по този начин без значение от измененията в дизайна на мярката, не бе регистрирано утежняване на индикаторите на пазара на труда, а тъкмо противоположното – растеж на наетите и намаляващ брой на безработните.

Има учредения да се одобри, че въвеждането на по-високи условия за достъп до мярката 60/40 и насочването на финансовата поддръжка към най-тежко засегнатите от пандемията браншове и предприятия е обосновано стопански решение, съгласно с цикличната позиция на българската стопанска система, показват в разбора си Национален осигурителен институт.

Най-много средства по схемата до момента са получили от преработващата индустрия, търговията, превоз, депозиране и пощи, добивната индустрия, както и от хотелиерството и ресторантьорството. " През цялата 2021 година максимален дял от средствата са ориентирани към работодателите, осигуряващи 250 и повече служащи и чиновници ", се споделя в разбора на Национален осигурителен институт.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:





Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР