От сряда TikTok разширява изборните си правила, за да направи

...
От сряда TikTok разширява изборните си правила, за да направи
Коментари Харесай

TikTok планира да забрани всяко политическо набиране на средства на своята платформа

От сряда TikTok уголемява изборните си правила, с цел да направи по-трудно за политиците и политическите групи да набират средства посредством платформата. Социалната мрежа възнамерява скоро да забрани всяка активност по набиране на средства. Промените идват единствено шест седмици преди междинните избори през ноември в Съединени американски щати.

В обява в блог, президентът на световните бизнес решения на TikTok, Блейк Чандли, споделя, че компанията неотложно ще изключи всички функционалности за реклама и монетизация, като дарове и бонуси, за политици и партии в платформата. Освен това сметки, принадлежащи на държавни управления, политици и политически партии, ще би трябвало да аплайват за инспекция.
-->
 „ Като забраняваме набирането на средства за акции и ограничаваме достъпа до нашите функционалности за монетизиране и верифициране на сметки, ние се стремим да реализираме баланс сред това да дадем опция на хората да разискват проблемите, които са от голяма важност за живота им, като в същото време пазиме креативната, занимателна платформа, която нашата общественост желае, “, написа Блейк Чандли, президент на световните бизнес решения в TikTok в обявата в блога.

През идващите няколко седмици TikTok чака да вкара цялостна възбрана за набиране на средства за акции. Забраната ще забрани на политиците и партиите да употребяват платформата, с цел да насочват феновете към уебсайтовете на техните акции, с цел да вършат дарения.

Този ход е част от по-широките начинания на TikTok за честност на изборите тази година. През август компанията очерта проектите си за справяне със опасността от нездравословна дезинформация за избори, наблягайки на съществуваща политика, забраняваща на лицата с въздействие да бъдат плащани за издание на политическо наличие. Компанията сподели, че ще стартира да разгласява просветително наличие за основатели и ръководещи компании, с цел да ги осведоми по-добре за възбраната.

TikTok също сподели, че ще стартира да етикетира видеоклипове, които съдържат погрешна или непотвърдена информация, обвързвана с изборите.

Въпреки че TikTok забрани политическата реклама от 2019 година, наличието с политически заряд продължава да залива платформата. Десетки политици републиканци и демократи, кандидатстващи за длъжности тази година, като Джон Фетърман, стартираха сметки в TikTok през последните няколко месеца. Потребителската база на TikTok е по-млада от други огромни обществени медийни уеб сайтове, което го прави основна платформа за претенденти, търсещи поддръжката на младите гласоподаватели.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР