От Сорбоната през френската литература до тенис корта. Това е

...
От Сорбоната през френската литература до тенис корта. Това е
Коментари Харесай

Българин тренира третата ракета в женския тенис

От Сорбоната през френската литература до тенис корта. Това е в едно изречение животът на Стефан Гюров, който стои зад триумфа на третата в света тенисистка Елина Свитолина.

„ Аз съм от 25 години във Франция, не съм живял в никакъв случай в България, родителите ми са напуснали, когато съм бил още дребен. Но постоянно ме свързва с България фактът, че първо съм се родил тук. Връзката с България е доста топла. Аз съм си българин”, декларира Стефан Гюров.

Като дете е играл тенис за наслаждение, само че в никакъв случай - професионално. Семейството му го поддържа да остави литературата и да скочи в дълбокото. Баща му е бил треньор по футбол, а след това управител.

„ В тениса би трябвало да построиш една връзка в дълготраен проект с избран играч, във футбола е one shot. Трябва дружно със състезателя да преминеш с година през избрани стадии. Въображаемо би трябвало да си представиш по какъв начин ще наподобява пред спонсори, пред медии. Гледаш също и фамилията. Семейството е най-важно – знаете пословичната връзка сред татко и тенисистка”, декларира Стефан.

Зарязва науката и се отдава професионално на заниманието си. На смешка стартира всичко – на скамейка в парка подписва с дребната тогава Елина Свитолина. Сега тя е в топ 3.

„ Запознахме се, убедихме я, че може би би трябвало да подпишем контракт за 1 месец, да се опознаем, и тя взе, че завоюва юношеския „ Ролан Гарос”. Следващата година друго момиче, с което одеве бяхме подписали, и то завоюва „ Ролан Гарос”, споделя Стефан Гюров.

Споделя, че с Елина работят дружно от 8 години и имат извънредно доверие един на различен, написа NOVA.

„ А доверие сред топ играч и топ управител се гради мъчно, с години, само че с верния екип към спортиста”, декларира Стефан.

Освен огромната звезда в женския тенис – Елина Свитолина, грее и друга – на Даниил Медведев.

„ Имаше баснословен пробив дебют на „ Уимбълдън” против Вавринка, само че по-късно имаше и една преживелица с санкция от 15 хиляди $ – 2-3 санкции. Това е първа сериозна година за него. Огромен гърмеж, завоюва доста мачове тази и предходната година. Но и отнесе няколко санкции, тъй като към момента е малко избухлив. Няма го опита”, споделя Стефан.

Трудно за Стефан е да скрие страстите си, когато Медведев играе против Гришо, или Свитолина против Пиронкова, само че макар корените си – бизнесът си е бизнес. И той постоянно поддържа своите състезатели.

Рецептата за триумф Стефан изяснява със... щастлива случайност и.. освен.

„ Трябва да има и избрана полуда, да си казваш: „ Аз мога в действителност да преодолея някои неща и да реализира високи цели””, счита Стефан Гюров.

А неговата Елина е с действителни шансове да стане номер 1, в случай че завоюва в Сингапур в края на месеца.

Повече гледайте в прикаченото видео!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР