От снощи правим прогнози дали Радев ще се срещне със

...
От снощи правим прогнози дали Радев ще се срещне със
Коментари Харесай

Журналист: Дали Радев ще се срещне със Зеленски?! Рискува да изпадне в тотална изолация

От нощес вършим прогнози дали Радев ще се срещне със Зеленски, или ще си откри друга работа него ден из провинцията. Първоначалното ми мнение беше, че най-вероятно президентът няма да се срещне с украинския си сътрудник. Освен всичко друго на везната не престават да са обидата от обстоятелството, че го отсвириха за Вилнюс, декларацията за приемането на Украйна в НАТО и нуждата от флирт с намаляващите му симпатизанти, които са точно от патриотично-националистическите среди и Българска социалистическа партия.
От друга страна знаем по какъв начин се показва Радев тук и зад граница. Той не може да не си дава сметка, че в случай че не одобри Зеленски /още повече, че протоколът го планува като президент-президент/ това ще срине интернационалния му имидж до минусови нива. Всички грами на посланиците до своите страни ще стартират точно с този факт. Така президентът рискува да изпадне в тотална външна изолираност, както към този момент изпадна във вътрешен проект.
И не на последно място – няма никаква безапелационна, въпреки и официална формална причина да откаже среща със Зеленски.
В този смисъл към този момент съм 50:50 и в случай че има среща, тя ще бъде къса, официална, за отблъскване на номера и отразена с спестовно известие от пресслужбата на президентството с няколко шаблонни фрази. И протоколът ще бъде спазен.
От Facebook профила на журналиста Евгени Петров
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР