От следващата година ще може да се ползва, ако при

...
От следващата година ще може да се ползва, ако при
Коментари Харесай

Данъчни облекчения, ако ремонтирате дома си с регистриран майстор

От идната година ще може да се употребява, в случай че при ремонт на жилище за платените средства за труда на майстора е дадена касова записка или документ. Той би трябвало да е стойност 2000 лв., а отстъпката е 200 лв. и разхода ще се впише в данъчната декларация на притежателя на жилището. Отстъпката важи единствено за труда на майстора, само че не и за вложените строителни материали.

От друга страна майсторът би трябвало да е регистриран търговец. Така ще има по-голяма бистрота и отчетност. Малка част от столичани, които сега стартират ремонт в жилището си, знаеха за тази опция или пък са получавали документ, касов бон за платените средства.

" Облекчението е в размер на 200 лева или с данъчната терминология 2000 лева данъчна основа, като това са точно разноските за труда на майсторите. А това е единствено част от ремонтите в дома ", сподели пред БНР Росен Бъчваров, представител на Националната организация за приходите.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Ремонтите на дома да понижават налога върху приходите на собс...

" Изисква се също парцелът да е личен или съсобствен, с цел да се употребява тази данъчна промоция, както и да има документи за цената на осъществения труд, като се цели да се осветли този бизнес, който е мощно обиден от нерегламентирана претовареност.

Данъчното облекчение важи за всевъзможен вид ремонти- промяна на паркет, промяна на мебелите, ремонт на кухня, промяна на електрическа или ВИК – инсталацията – само че става дума единствено за жилищни парцели, а не за офиси, или парцели в търговски предприятия ", разясни още Росен Бъчваров.

Хората ще би трябвало да пазят платежния документ, фактурата или касовия бон за положения от майстора труд до 2022 година, когато се подава данъчната декларация за миналата година.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР