От създаването си досега дружеството е натрупалo значителен международен опит.

...
От създаването си досега дружеството е натрупалo значителен международен опит.
Коментари Харесай

И в правосъдието има професионално майсторство

От основаването си до момента сдружението е натрупалo забележителен интернационален опит. Кантората е приета във всички интернационалните юридически справочници като една от най-хубавите в България в голям брой браншове. Два от най-реномираните правни справочника - Chambers and Partners и Legal 500, многократно класират кантората на първо място и я предлагат като водеща в региона на процесуалното посланичество. 

Дружеството e съветвало редица уважавани клиенти, като един от най-значимите е „ Майкрософт Корпопейшън “, който два пъти номинира „ Георгиев, Тодоров и Ко. “ за собствен най-хубав юридически съветник отвън Съединени американски щати. Адвокатите са отлични експерти в секторите, в които специализират.

„ Георгиев, Тодоров и Ко. “ е единственият български представител в интернационалната организация Lawyers Associated Worldwide (LAW), която има членове от над 100 страни. Кантората е член и на интернационалната мрежа Vogel Global Competition Network. Затова тя разполага с достъп до богата осведомителна мрежа, която дава опция за контакт с водещи адвокатски адвокатски фирми по целия свят при разногласия с интернационален детайл.

Представяме „ Голямата петорка “ на „ Георгиев, Тодоров и Ко. “ – потвърдени експерти, избрали правото за своя задача и предопределение - проф. Иван Тодоров - създател и старши съучастник, адв. Николай Лазаров - ръководещ съучастник, адв. Александър Пачаманов, адв. Арно Мамасян и адв. Миглена Пенева – старши съдружници.

Николай Лазаров е ръководещ съучастник на Адвокатско сдружение „ Георгиев, Тодоров и Ко. “ от юли 2022 година, като е част от екипа още от 2007 година Той приключва Юридическия факултет на СУ „ Св. Климент Охридски ” през 2005 година, а през 2006 година работи като правосъден асистент към Върховен административен съд. Специализира арбитраж и различно разрешаване на разногласия в Арбитражния съд при БТПП. Дългогодишен член на Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз и от март 2024 е член на неговия Изпълнителен комитет.

Опитът му включва правосъдни разногласия, правене на планове на наредби. Фокусира се в региона на енергетиката и естествените запаси. Представлявал е значими компании по придобиване на концесионни права по Закона за подземните благосъстояния и по отношение на оценки на въздействието върху околната среда по Закона за запазване на околната среда, в това число основни клиенти от бранша на енергетиката и естествените запаси. Успешно пази ползите на Камарата на частните правосъдни реализатори против Министерския съвет на Република България в значимо за гилдията административно дело. Осъществява процесуално посланичество на Висшия адвокатски съвет. Николай Лазаров е предложен в три поредни години в бранш „ Енергетика и естествени запаси “ от интернационалната правна папка Legal 500 в България.

СФЕРИ НА ДЕЙНОСТ: Енергийно право и естествени запаси, правосъдно и арбитражно произвеждане, конкурентно право, концесии, корпоративно и комерсиално право
Адв. Лазаров, единствено приемствеността към специалността на татко ви проф. Кино Лазаров ли ви води в региона на правото? Кое ви даде подтик за развиване?
Очевидно има последователност в избора ми да се занимавам с право. Безспорен е приносът на моя татко, който предизвика интересa ми към специалността още от дете. Възхищението от неговата отдаденост на правораздаването и уговорката му към отбраната на правата и свободите, както и видяното от мен професионално майсторство сигурно са били мотор да потегли по този път.
Как в действителността се разминават „ Имам право “ и „ Правото е на страната на… “?
В действителността разминаването сред двете изречения постоянно се дължи на разликата сред персоналното разбиране и това какво фактически планува обективното право. Субективното усещане за право у неюристите постоянно се основава на незадоволително знания или недоумение. Разминаването сред упования и действителност акцентира значимостта на нашата специалност във функционалността й на преводач на комплицираната правна материя на понятен език. Много сътрудници не схващат това и изкуствено, с ненужно и претенциозно усложняване на така и така нелесния юридически език, объркват клиентите си.
Докъде се простира професионализмът на юриста при крайния резултат от едно дело?
Професионализмът се демонстрира през целия развой на правната отбрана и не е привързан с крайния резултат от делото. Предварителният разбор е изключително значителен, защото дава опция на клиента да вземе осведомено решение. Отговорността на юриста не е във воденето на самото дело, само че и към правораздаването в най-общия смисъл на думата.
Кое е най-важно да се реформира в правосъдната система?
Независимостта  на органите на правосъдната власт зависи таман от това да се обезпечи спокойна работна среда на магистратите, вместо всеки да се упражнява и изживява новаторски.
Изобразяват Темида с превръзка на очите. За какво са затворени очите на днешната българска Темида?
Очевидно това е обвързвано с правилото за безпристрастност или, както е съвременно в последно време да се споделя, „ равна раздалеченост “ от спорещите страни.
По отношение на правото и правосъдните каузи – защо остават затворени очите на българското общество?
Не мисля, че очите на българското общество са затворени, в противен случай - всеки се интересува от всичко. Това, което липсва, е гражданско общество, разграничено от институции, форми на финансиране или други зависимости.
Текстът е част от бр. 120 на сп. „ Икономика “. Публикува се в Economic.bg по силата на партньорско съглашение сред двете медии. Темите и мненията са подбрани от екипа на списанието и не съответстват безусловно с публицистичната политика на Economic.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР