От Съюза на работодателите в системата на народната просвета недоволстват,

...
От Съюза на работодателите в системата на народната просвета недоволстват,
Коментари Харесай

Училищни директори недоволстват заради неяснота за Covid тестването на ученици

От Съюза на работодателите в системата на националната култура недоволстват, че за учебните шефове към момента не е ясно по какъв начин ще се организира тестването на учениците от 1-ви до 4-ти клас.

Крайно време е да има изясненост, а процесът би трябвало да върви централизирано, с явен и непрекъснат темперамент, показаха пред БНР от съюза.

Диян Стаматов, ръководител на съюза и шеф на 119-о учебно заведение в София.

„ Остава основен въпросът какъв ще бъде видът за тестването. Кой ще прави това тестване, какъв брой постоянно би трябвало да бъдат тествани самите деца, каква организация ще има при позитивен тест за детето и за класа. Къде ще бъдат изхвърлени тези проби. Как тези проби ще доближат до учебните заведения? Как ще се прави тестването на децата със характерни просветителни потребности, както и на деца, които идват от разнообразни обитаеми места, само че най-ключов си остава въпросът, обвързван с реализирането на тестването на деца от по този начин наречените уязвими групи “.

Ако тестването се прави от учителите, този техен нетипичен ангажимент, би трябвало да бъде възмезден, считат от съюза.

„ Тъй като се разпореждат извънредно високи упования от хората, които ще го вършим “, сподели Диян Стаматов.

Ако тестването се прави в къщи, „ родителят би трябвало да си ги получи от самото учебно заведение, а не да върви в общинските администрации “, добави той.

Тестването на учениците от първи до четвърти клас ще бъде разисквано през днешния ден на съвещание на отрасловия съвет за тристранно съдействие в региона на образованието.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР