От Съюза на демократичните сили са изплатили дължимите средства по

...
От Съюза на демократичните сили са изплатили дължимите средства по
Коментари Харесай

СДС изплатили задълженията си по случая със запора на марката

От Съюза на демократичните сили са изплатили дължимите средства по случая със запора на марката Съюз на демократичните сили. Това оповестиха от пресцентъра на партията.

Както стана ясно адв. Диньо Бозаджиев претендира за изплащането на средства, които от партията му дължат за това, че ги е представлявал по каузи.

От партията отвърнаха, че средствата са " инкасирани служебно при започване на 2017 година "  

" Парите, за които адв. Бозаджиев твърди, че не са му изплатени, и поради които е запорирал комерсиалната марка на Съюз на демократичните сили, са инкасирани служебно от началото на 2017 година от дотацията на Съюз на демократичните сили, от банката, която обслужва сметката на партията, се показва в известие на Съюз на демократичните сили до редакцията на OFFNews.

От партията са приложили и документи, от които става ясно, че сумите са преведени по сметките на частния правосъден реализатор Иван Чолаков, чието име стана известно към абсурда със запис на заповед. 

" Дали въпросните суми са преведени от ЧСИ – Иван Чолаков към адв. Бозаджиев, Съюз на демократичните сили няма по какъв начин да знае или да управлява. Партията не носи отговорност за това. За нас сумите са изплатени, а казусът е завършен ", се показва в известие на Съюз на демократичните сили.

Адв. Бозаджиев отговори, че фактически са постъпили част от парите, за които той претендира. " Парите постъпват по сметка на арбитър изпълнителя, след което той прави систематизиране. Включва на първо време предпочитаните длъжници, по-късно се покриват разноските, по-късно лихвите и най-после стартира покриването на главницата. Като се подредят по този метод, тези пари стигат до несъмнено равнище, само че не и до края, с цел да покрият цялото обвързване ", твърди юристът. 

Пред OFFNews основният секретар на Съюз на демократичните сили Филип Кирев изясни, че средствата са изплатени през май и юни. Той разясни, че не може парите да се разпределят към други кредитори, тъй като те са преведени по съответно съображение. 

Бозаджиев е на друго мнение: " През месец май, когато е натрапен запорът, има обвързване към 4-5 хиляди лева, отчасти може да са плащали, само че делото, в случай че е изплатено, съдия-изпълнителят служебно приключва делото и подвига запора ", изясни той и изключи опцията да е имало платени средства, само че те да не са стигнали до него.  

" Всички отговорности, за които Диньо Бозаджиев претендира и съдът е признал, са изплатени ", безапелационен е Филип Кирев. По думите му към този миг марката Съюз на демократичните сили не е запорирана, тъй като всички отговорности са изплатени. " За това съществува институцията съдия-изпълнител, който се явява медиатор сред длъжника и заемодателя. Ние, изпълнявайки си отговорностите към съдия-изпълнителя, от наша позиция ние сме чисти. От там нататък връзките са сред взискателя и съдия-изпълнителя ", изясни Кирев.

ЧСИ Иван Чолаков не беше открит за коментар. На посочените мобилен и стационарен телефон за контакт с адвокатската фирма му не отговаряше никой. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР