От САЩ през Франция до Австралия, тази сцена в супермаркетите

...
От САЩ през Франция до Австралия, тази сцена в супермаркетите
Коментари Харесай

Защо коронавирусът отприщи лудешко изкупуване на тоалетна хартия

От Съединени американски щати през Франция до Австралия, тази сцена в супермаркетите се повтаря: клиентите разграбват тоалетната хартия, паникьосани от новия ковид, написа в сряда Франс пресв търсене на отговор на въпроса какво провокира това събитие.

Щурмът към ролките тоалетна хартия прекрачва културните бариери и от време на време води до боричкания, станали доста споделяни в обществените мрежи.

Според някои специалисти обяснението е в теорията на игрите: в случай че всеки купува само това, от което има потребност, няма да има дефицит. Но в случай че някои се поддадат на паническо извършване на покупки, най-хубавата тактика е да вършиш същото, с цел да си сигурен, че няма да изпуснеш нещо.

Тази доктрина обаче не изяснява всичко: тоалетната хартия не защищава от заболяването Ковид-19 и покупките в огромни количества не се отнасят за други артикули като консерви.

" Мисля, че евентуално това се дължи на стъписващите фрагменти, популяризирани в обществените мрежи, които бяха доста ясни: пакетите са прекомерно разпознаваеми и в главите на хората са се трансформирали в знак на сигурността ", изяснява за Агенция Франс Прес Стивън Тейлър, създател на " Патология на пандемиите ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР